Victorie fantastică pentru "tricolore" la Europeanul de handbal

Victorie fantastică pentru
România s-a impus cu 29-21 (15-9) în fața Ungariei, duminică seara, la Helsingborg, în primul meci din grupele principale ale Campionatului European de Handbal din Suedia.

Cristina Neagu a înscris cele mai multe goluri pentru "tricolore" (10), urmată de Eliza Buceschi (5), Oana Manea (4), Aneta Udriștoiu (3), Laura Chiper (3), Melinda Geiger (1), Cristina Florică (1), Crina Pintea (1) și Mădălina Zamfirescu (1).

Goalkeeperul României, Denisa Dedu, a scos nu mai puțin de 7 baloane în confruntarea cu selecționata maghiară. În meciul de la Helsingborg au evoluat și două dintre cele trei jucătoare ale Universității Cluj chemate la lot. E vorba de Cristina Laslo și Florina Chintoan.

Golurile Ungariei au fost marcate de Krisztina Triscsuk (3), Anita Gorbicz (3), Kinga Klivinyi (3), Anna Kovacs (3), Dora Hornyak (2), Ildiko Erdosi (2), Viktoria Lukacs (2), Nadine Schatzl (1), Bernadett Bodi (1) și Rea Meszaros (1).

"Ungaria s-a luptat până la final, dar România a dovedit încă de la început că a fost mai bună din multe puncte de vedere. Echipa joacă din ce în ce mai bine, singura noastră grijă rămâne, însă, următorul nostru meci, cu Cehia. Nu avem voie să ne gândim la alte lucruri decât la duelul de marți", a declarat selecționerul Naționalei, Martin Ambros, în ProSport.

Următorul meci al "tricolorelor" este programat marți, 13 decembrie 2016, de la ora 17:15, cu reprezentativa Cehiei. Într-o altă partidă din Grupa româncelor, Rusia a învins Cehia cu 26-24.

Clasament grupa 2, etapa 1

1.ROMÂNIA 4 puncte
2.Danemarca 4 puncte
3.Norvegia 4 puncte
4.Cehia 2 puncte
5.Rusia 2 puncte
6.Ungaria 0 puncte

Primele două clasate din cele două grupe principale se vor califica în semifinale, iar formațiile care termină pe 3 vor accede în finala pentru locul 4.

Comenteaza