Walter redevine acţionar al FC „U", dar se retrage din fotbal: „Universitatea trebuie să rămână în Liga I"

Walter redevine acţionar al FC „U
Florian Walter va deveni săptămâna viitoare acţionarul majoritar al „U" Cluj, urmând să deţină 98 la sută din club. Cu toate astea, omul de afaceri spune că a decis să se retragă din fenomen.

Situaţie paradoxală la „U" Cluj. Florian Walter va redeveni săptămâna viitoare, în acte, acţionarul majoritar al „Şepcilor roşii", cu 98 de procente din club, dar nu vrea să mai aibă de-a face cu fotbalul. Practic, Walter nu se va mai ocupa de treburile interne ale Universităţii, el urmând să figureze doar în documetele de la Registrul Comerţului ca şi acţionar al „Şepcilor roşii". Omul de afaceri a confirmat pentru ZIUA de CLUJ că intenţionează să se retragă din fotbal, acuzând şi probleme de sănătate. Cu toate astea, Walter spune că echipa trebuie să rămână în Liga I, aşteptănd o decizie corectă din partea TAS.

La un an de când a plecat de la „U" la Petrolul, alături de 17 jucători, provocând un imens scandal, Florian Walter redevine acţionarul majoritar al „Şepcilor roşii". Conform contractului prin care i-a încredinţat pachetul majoritar lui Ioan Mărginean, Walter urma să-şi primească înapoi acţiunile dacă cel poreclit „Limoniu" nu va găsi un cumpărător pentru club. Cum până acum nu a existat vreo tranzacţie în acest sens, omul de afaceri îşi va relua locul în fruntea acţionariatului. Totuşi, mutarea nu va avea vreun efect concret, după cum a declarat Walter pentru ZIUA de CLUJ. „Mă retrag din fotbal, nu mai am nici energie şi nici fonduri pentru a continua. Am probleme serioase de sănătate şi vreau să mă ocup de mine şi de familie, fotbalul nu mai e o prioritate. Voi redeveni acţionarul lui „U", e adevărat, dar nu voi veni la Cluj şi nici nu mă voi implica în activitatea clubului. De echipă se ocupă Ioan Mărginean şi Ionel Ganea", a spus Walter.

Totuşi, fostul şi actualul patron spune că Universitatea are şanse mari să rămână în Liga I, ca urmarea a unei viitoare decizii favorabile a Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. Mai mult, Walter e de părere că clubul poate fi unul dintre cele mai stabile din Liga I. „Tot ce-mi doresc acum legat de fotbal e ca „U" să primească, aşa cum merită, o decizie corectă la Lausanne. Am angajat unul dintre cei mai puternici avocaţi pe drept sportiv din Europa, avem o documentaţie extrem de bine pusă la punct, aşa că suntem pregătiţi. Va pleca şi o delegaţie a clubului în Elveţia. Dacă „U" ia licenţa, la cât de mult a slăbit campionatul, nu cred că va avea probleme. Există bani în cont, urmează să mai vină peste 1,3 milioane de euro din drepturile TV aferente acestui sezon, aşa că există o linie pozitivă pe care se merge", a mai spus Florian Walter pentru ZIUA de CLUJ.

Omul de afaceri a anunţat în urmă cu două săptămâni că se retrage din funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al FC Petrolul Ploieşti, grupare pe care a sponsorizat-o cu aproximativ 1,4 milioane de euro în ultimul sezon. Investiţiile s-au văzut imediat, iar gruparea antrenată de Cosmin Contra a reuşit să câştige Cupa României. La câteva zile după ce a luat trofeul, Walter şi-a anunţat decizia de a se retrage. La „U", Walter a fost acţionar majoritar în perioada iunie 2009 - iunie 2012, timp în care echipa a promovat în Liga I, iar apoi s-a clasat pe locurile 7, respectiv 8 în cele două sezoane petrecute în prima divizie.

Mărginean anticipează verdictul TAS: „Vom lua licenţa pe 5 iulie!"

 

Pe 5 sau 6 iulie, Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne urmează să anunţe verdictul în ceea ce priveşte solicitarea Universităţii Cluj de acordare a licenţei pentru Liga I. Ioan Mărginean, administratorul special al FC „U", a declarat ieri pentru digisport.ro că a discutat cu mai mulţi avocaţi de la Lausanne care l-au asigurat că decizia va fi una favorabilă. „Azi (ieri - n.red.) am vorbit cu cineva de la Lausanne şi mi-a spus că totul este în regulă. Pe data de 5 iulie vom fi anunţaţi oficial că avem licenţă pentru a evolua în Liga I", a spus cel poreclit „Limoniu". „U" va fi reprezentat la TAS de Gianpaolo Monteneri, unul dintre cei mai reunumiţi avocaţi din Europa în dreptul sportiv.

 

Comenteaza