Trei universitari clujeni, în atenția giganților mondiali ai tehnologiei

Trei universitari clujeni, în atenția giganților mondiali ai tehnologiei
Adriana Coroiu este preocupată de domeniul schimbărilor climatice

Trei lectori ai Universității Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca au primit burse din partea companiilor Microsoft, Huawei și Endava pentru cursurile lor tehnologice inovatoare.

Adriana Coroiu, lector în cadrul Universității Babeș-Bolyai (UBB) Cluj-Napoca a primit bursa ML/AI, oferită de compania Microsoft, pentru cursul său de modele de inteligență artificială în schimbarea climatică. Diana-Laura Borza, de la UBB, a câștigat bursa ML/AI, din partea Huawei, pentru cursul Computer Vision and Deep Learning.

Rada Varga, lector asociat la UBB, a primit bursa Tech for All, oferită de Endava, pentru cursul modul de aplicații digitale în științele umaniste. Industria IT susține în acest an mediul universitar cu sponsorizări de 55.000 de euro prin intermediul Burselor Asociației Naționale a Industriei de Software și Servicii (ANIS).

Companii de top din zona tech oferă sponsorizări de câte 5.000 de euro cadrelor didactice tinere, pentru susținerea unor cursuri tehnologice inovatoare. Au fost selectate 11 cursuri, propuse de asistenți sau lectori universitari, de 28-38 de ani, ce activează în universități prestigioase din România.

Bursele ANIS reprezintă un rezultat al parteneriatului dintre mediul academic și industria IT din România, ce își propune creșterea calității educaționale și o forță de muncă bine pregătită pentru realitatea actuală din piața muncii. Au fost înregistrat 36 candidaturi de la 14 universități din țară, 11 fiind selectate. ANI grupează 41.000 de angajați care produc o cifră de afaceri de 3,6 miliarde de euro.

Comenteaza