Șapte plante minune care alungă stresul

Șapte plante minune care alungă stresul

Atunci când te confrunți cu anxietatea, iar stresul nu îți dă pace, poți apela la ajutoarele din natură: remedii care au la bază plante.

Lavandă

Ceaiul din flori uscate are efect liniştitor pentru sistemul tău nervos. Cu o aromă inconfundabilă, infuzia de lavandă se recomandă pentru situaţiile de irascibilitate sau când ai nevoie de o clipă de relaxare în timpul programului tău de lucru. Se pot bea şi patru căni pe zi. 

Valeriană

Valeriana se foloseşte în perioadele cu stres intens, deoarece compuşii activi din tratament intervin la nivelul creierului, pentru eliberarea unor substanţe care induc stări de calm, mulţumire şi relaxare. Se pot bea zilnic 3-4 căni de ceai din această plantă.

Muşeţel

În perioadele încărcate este bine să apelaţi la infuzia din flori de muşeţel. Acestea calmează agitaţia psihică, rezolvă insomniile şi migrenele cauzate de stres. Seara, când ajungi acasă, fă o baie caldă în care să adaugi un litru din această infuzie. Vei vedea că a doua zi te vei trezi cu poftă de viaţă. 

Tei 

Printre cele mai bune ceaiuri calmante se numără cel de tei. Dacă eşti la birou şi te simţi copleşit de volumul de muncă, savurează o ceaşcă din acest preparat natural şi vei vedea că după doar zece minute vei avea multă energie pozitivă pentru a-ţi termina tot ce ai de făcut pe ziua respectivă. 

Comenteaza