Aplicaţie IT în SAP, dezvoltată la Cluj de msg systems România, prezentată la inscom 2014, cea mai mare conferinţă de asigurări din Germania (P)

Aplicaţie IT în SAP, dezvoltată la Cluj de msg systems România, prezentată la inscom 2014, cea mai mare conferinţă de asigurări din Germania (P)
msg systems România a dezvoltat la Cluj-Napoca, o soluţie IT bazată pe cele mai noi tehnologii propuse de SAP. Proiectul, demarat exclusiv la Cluj, în materie de coordonare tehnică şi implementare, a presupus extinderea flexibilităţii unor produse deja existente şi apreciate de către clienţii branşei asigurări-reasigurări, din portofoliul msg systems: Munich Re, Viena Insurance Group, GenRe, AIG, Volkswagen Bank, Achmea, Nationale Niederlande, Samsung Life Insurance.

Aplicaţia IT a fost concepută de către arhitecţi cu experienţă în SAP, în colaborare cu consultanţi business ai branşei asigurări - reasigurări iar dezvoltarea software propriu-zisă s-a făcut de către o echipă de 9 programatori SAP.

"Prototipul rezultat a fost foarte apreciat în cadrul grupului msg, trecând cu succes şi primele prezentări live în faţa clienţilor. În prezent se discută cu aceştia dezvoltarea de functionalităţi noi specific cerinţelor lor actuale. Rezultatul final urmează a fi prezentat pentru prima data în Cluj, în cadrul celei de-a doua ediţii a conferinţei IT pe tehnologii SAP din 4 septembrie", a declarat Horea Raţiu, director departament tehnologii SAP în cadrul msg systems România.

Mai mult, aplicaţia dezvoltată de msg systems România la Cluj va fi prezentată ca şi highlight de inovaţie în cadrul inscom 2014, conferinţă cu teme exclusive de asigurări, care se va desfăşura în Germania, în prezenţa conducerii celor mai mari companii din acest domeniu din întreaga lume.

Aplicaţia dezvoltată oferă clientului posibilitatea de a accesa de pe tabletă sau telefonul mobil poliţele de asigurare, contractele aferente fiecăreia, data scadenţei şi oferă posibilitatea de a prelungi valabilitatea unei poliţe, de a adăuga servicii noi unei poliţe existente, de a asigura produse noi, de a realiza filtre şi rapoarte specifice industriei, toate în timp real, sub observaţia consultantului de asigurări, la sediul clientului.

msg systems România a dezvoltat la Cluj Napoca un puternic centru de competenţe SAP cu peste 70 de programatori SAP. "Avem o echipă de specialişti SAP şi consultanţi business cu experienţă relevantă în domeniu prin intermediul cărora putem iniţia astfel de proiecte, ce pot deveni fiabile şi utile clienţilor noştri. Expertiza de business de peste 25 de ani în branşa de asigurări a concernului msg ne oferă un avantaj competitiv semnificativ", a declarat Radu Jinga, Manager General msg systems România.

Pentru că nişa specialiştilor IT în domeniul SAP este restrânsă, msg systems România a demarat la Cluj-Napoca un program amplu de dezvoltare a unei cariere în domeniul SAP.

Începând cu anul 2009 compania a organizat în fiecare an universitar, pe parcursul primului semestru, în parteneriat cu UTCN şi UBB, un curs tehnic SAP, teoretic şi practic, dedicat studenţilor cu profil IT din Cluj Napoca. În 2014, procesul de familiarizare cu tehnologiile SAP s-a desfăşurat pe o perioadă de 9 luni de zile, în intervalul octombrie-iunie şi a prevazut mai multe direcţii de dezvoltare. Cei mai buni studenţi care au absolvit cursul tehnic SAP au beneficiat de un internship plătit, desfăşurat la sediul msg systems din Cluj, pe o perioadă de 3 luni.

Studenţii din anul 2, cunoscători ai limbii germane şi care au primit feedback bun din partea mentorilor, au primit oportunitatea de a face practică în tehnologiile SAP în Germania, prin intermediul unei burse Erasmus, oferită de msg systems în colaborare cu Universitatea Tehnică Cluj-Napoca. O parte din studenţii absolvenţi ai cursului tehnic SAP şi-au continuat practica de vară în cadrul msg systems România.

Studenţii participanţi la internship-ul din acest an au avut oportunitatea de a se implica activ în dezvoltarea aplicaţiei ce va fi prezentata la conferinţa IT bazată pe tehnologii SAP din Cluj si la inscom 2014.

"Am considerat că oferindu-le studenţilor posibilitatea de a se implica activ în dezvoltarea unei aplicaţii enterprise bazată pe un caz real, care are la baza cele mai noi tehnologii SAP, de a simţi pulsul ‚lucrului în proiect', interesul în domeniul SAP va creşte şi astfel vom reuşi să extindem această nişă de viitori specialişti SAP", a completat Horea Raţiu, director departament tehnologii SAP în cadrul msg systems România.

Conferinţa organizată de msg systems România în Cluj se adresează tuturor programatorilor familiarizaţi cu aplicaţiile enterprise, dar în special celor cu înclinaţii spre tehnologiile SAP.
Temele cheie ale conferinţei de la Cluj Napoca sunt business rules, enterprise user experience, reporting & analytics iar mai specific, pentru cei cu profil tehnic: SAP HANA, SAP Fiori, UI5.

Înregistrarea la "Conferinţa IT bazată pe tehnologii SAP 2014 - ediţia 2" este deja deschisă. Toţi cei care doresc să ia parte la acest eveniment sunt rugaţi să trimită un email cu confirmarea de participare la adresa: info-events@msg-systems.com. Participarea este gratuită.

Comenteaza