Consumi cafea în mod regulat? Iată câteva lucruri pe care nu le știai despre beneficiile acestui obicei

Consumi cafea în mod regulat? Iată câteva lucruri pe  care nu le știai despre beneficiile acestui obicei
Cafeaua reprezintă pentru cei mai mulți dintre noi un stil de viață și un mod prin care ne începem în formă orice dimineață. Alături de ceai, cafeaua este una dintre cele mai populare băuturi pe care le consumam în mod regulat.

Cafeaua reprezintă totodată și una dintre cele mai miraculoase băuturi având în vedere că aceasta a fost utilizată încă din cele mai vechi timpuri ca și tratament pentru diverse afecțiuni. Cu toate că o consumăm in mod repetat, de prea puține ori avem în vedere cumulul de beneficii pe care aceasta băutură savuroasă le aduce organismului, atâta timp cât vorbim despre un consum regulat.

 Cafeaua se regăsește astăzi sub o varietate de forme și arome, astfel că aceasta poate satisface în condițiile actuale, chiar și pe cei mai pretențiosi consumatori de cafea.

Capsulele de cafea sunt foarte populare la ora actuală și le putem utiliza cu ajutorul unor aparate speciale pentru cafea.  Ești una dintre persoanele care consumă cafea în mod regulat și în cantități optime? Iată câteva lucruri pe care nu le știai despre beneficiile acestui obicei.

Cafeaua iți oferă energie pentru întreaga zi.

 Alimentația reprezintă cheia unui organism sănătos și plin de energie, astfel că un consum regulat de cafea, mai ales în prima parte a zilei, ne va oferi toată energia necesară pentru a ne îndeplini cu succes toate sarcinile din a doua parte a zilei. Cafeaua acționează precum un energizant, astfel că pe lângă aroma deosebită de care dispune, cafeaua poate reprezenta și un stimulent extraordinar pentru organsimul fiecăruia dintre noi.

Cafeaua imbunătațește capacitățile intelectuale.

Consumul regulat de cafea crește capacitățile intelectuale datorită faptului că ingredientul activ din aceasta și anume cofeina, duce la o îmbunătățire semnificativă a activitații creierului. Cu alte cuvinte, o ceașcă de cafea, va stimula creierul, astfel încât munca intelectuală pe care trebuie să o depunem va deveni mai puțin extenuantă.

Consumul regulat de cafea previne diabetul de tip II.

Unul dintre cele mai puțin știute beneficii ale consumului regulat de cafea este faptul că aceasta poate preveni cu succes diabetul de tip II. În urma unor studii realizate de către diverși cercetători din lume, un consum de cafea moderat înseamnă cel mult 2 cești de cafea pe zi, orice cantitate consumată în plus, considerându-se exces. Un consum regulat, poate preveni apariția acestei afecțiuni cu un procent de peste 30%, fiind practic un remediu natural în ceea ce privește prevenția acestei afecțiuni atât de comune.

Care sunt dezavantajele consumului de cafea în exces?

Alimentele pe care le consumăm în exces adesea au efecte negative asupra organsimului nostru și din păcate aceasta este și situația cafelei. Cafeaua consumată în exces duce la o creștere a acidității gastrice care pe termen îndelungat poate genera o serie de afecțiuni la acest nivel. Pe lângă disconfortul gastric pe care îl putem resimți de la aceasta atunci când o consumăm în exces, putem chiar destabiliza complet flora gastrică. 

Comenteaza