Cum să-ți îngrijești blugii de damă

Cum să-ți îngrijești blugii de damă

Brandul Levis este renumit pentru două lucruri: blugii atemporali și faptul că își sfătuiește clienții să nu-i spele niciodată. „Dar este acest lucru cu adevărat recomandabil?”, ar putea gândi oricine instruit în domeniul igienei de bază. În acest articol vei afla tot ce trebuie să știi despre cum să ai grijă de acei blugi de damă.

A-i spăla sau a nu-i spăla

Blugii sunt un tip de articol de îmbrăcăminte diferit de oricare altul din dulapul nostru. Blugii noi sunt adesea rigizi și fără suflet. Este nevoie de luni de zile de purtare înainte ca aceștia să devină blugi de damă neprețuiți pentru proprietar. Sfatul de a nu îți spăla niciodată blugii se referă, în general, la „denimul brut”, adică la blugi de damă care nu au fost spălați după procesul de vopsire. Ideea este că blugii vor fi perfecționați de către proprietar în timp ce îi poartă, iar un program dur de spălare la mașină va întrerupe acest proces. Mulți producători le recomandă clienților să își spele blugii cât mai rar posibil, adesea doar de câteva ori pe an.

Dar nu se vor umple de bacterii?

Răspunsul scurt este da. Mai ales între picioare. Răspunsul mai nuanțat este: da, dar de fapt nu contează atât de mult pe cât ai putea crede. Bariera cutanată a unei persoane sănătoase este mai mult decât echipată pentru a rezista unei infecții bacteriene de la blugi de damă. Studii mai puțin științifice afirmă că bacteriile nu se dezvoltă în timp. O pereche de blugi de damă care nu a fost spălată timp de un an nu conține mult mai multe bacterii decât blugii care nu au fost spălați de o săptămână. Și nu toate bacteriile sunt rele pentru noi.

Când să îți speli blugii

După cel puțin zece purtări, ar putea fi timpul să îți arunci blugii în mașina de spălat. Întoarcerea blugilor pe dos previne decolorarea excesivă și pierderea culorii. Blugii decolorați reflectă stilul personal, dar o decolorare bună vine din faptul că porți blugii, nu dintr-un ciclu de centrifugare agresiv.

Nu uita să verifici buzunarele! Nimănui nu-i plac petele de pix pe pantalonii preferați. Și nu uita să îți desfaci manșetele pentru ca murdăria și nisipul să nu rămână blocate în ele - este un fel de echivalent cu spălatul după urechi.

O dată pe lună sau cam așa ceva este rezonabil să îți speli blugii. Între spălări, îi poți atârna afară pentru a se aerisi și poți trata petele dacă este nevoie. Fabricarea blugilor este solicitantă pentru mediu. Cultivarea bumbacului necesar pentru țesătura de blugi de damă este un proces intensiv de apă și substanțe chimice. Mașina de spălat îi va îmbătrâni prematur și de aceea este de datoria noastră să nu spălăm blugii, dacă nu este nevoie să fie spălați. Dacă ai suferit de toxiinfecție alimentară sau dacă picioarele tale suferă de o infecție fungică, este indicat să îți speli blugii chiar dacă s-ar putea să nu fie murdari.

Îndepărtarea mirosurilor de pe blugi

Blugii din denim sunt confecționați din bumbac, care este o țesătură respirabilă. De aceea, ar trebui să îi atârni afară și să îi lași să se aerisească după ce îi porți. Acest lucru va preveni și chiar va elimina mirosurile neplăcute. Transpirația sau alte mirosuri urâte pot fi, de asemenea, îndepărtate cu ușurință cu un spray răcoritor instantaneu realizat din bacterii bune. Acesta va elimina chiar și cele mai ciudate mirosuri! Pulverizează direct pe sursă și lasă-i să se usuce.

Nu îți pune blugii în congelator

Este un mit modern că temperaturile scăzute de îngheț vor ucide bacteriile și, prin urmare, vor elimina mirosurile din blugii tăi. Cu toate acestea, bacteriile vor fi în hibernare atunci când sunt înghețate, dar imediat ce blugii se vor încălzi, acestea vor fi reactivate (și mirosul, de asemenea). Vei avea mai mult noroc dacă îți aerisești blugii.

Cum să îți speli blugii, pentru a-i face să dureze

Țesătura din denim își va pierde saturația atunci când este spălată. Pentru a păstra cât mai multă culoare, îți recomandăm să optezi pentru un program de spălare delicată la mașină și să îi speli la maximum 30º C. De asemenea, apa rece economisește energie, ceea ce înseamnă că economisești bani, ceea ce înseamnă că faci o treabă bună pentru blugii tăi, pentru factura de energie și pentru mediu. Blugii din denim brut vor rezista foarte mult timp dacă sunt spălați manual.

● Golește toate buzunarele, închide fermoarul și întoarce-i pe dos. Spălându-i pe dos, se păstrează mai bine culoarea.

● Spală-i într-un sac de rufe, pentru a proteja țesătura.

● Pretratează petele înainte de spălare.

● Folosește un detergent care păstrează culoarea. Spală-ți blugii negri cu un detergent făcut pentru haine închise la culoare.

● Nu folosi niciodată balsam de rufe.

● Pune-i la uscat într-un dulap deschis sau pe un suport de uscare. Nu îi pune niciodată la uscător, deoarece provoacă o rupere suplimentară a țesăturii și va face culoarea să pară ternă.

Comenteaza