De cascadorii râsului. Străzile Clujului se marchează hilar FOTO

De cascadorii râsului. Străzile Clujului se marchează hilar FOTO
Odată cu venirea primăverii se fac şi marcaje pe străzile Clujului. Un cuvânt: caraghioase.

O plimbare lejeră, de duminică, te poate pune în ipostaza de a te amuza copios de felul în care se fac marcajele la Cluj. Ne vom interesa cine le face luni, când lucrează serviciul de relaţii cu mass-media al primăriei, dar până atunci merită să zâmbim împreună.

Foto 1: Bulevardul 1 Decembrie 1918, în zona ştrandului Sun. Probabil cei care au venit cu marcajele dintre Grigorescu şi-au dat întâlnire cu cei care soseau dinspre Mănăştur, dar - surpriză - nu s-au întâlnit. Între cele două linii duble continue este aproape un metru distanţă, aşa că şoferii care nu sunt atenţi riscă să ajungă pe contrasens fără să mişte volanul.

Foto 2: În cadrul proiectului de bike-sharing, care se face (sau mai degrabă se tot amână) pe bani europeni, urmează să fie marcaţi zeci de kilometri de piste de biciclete prin Cluj. S-a dat deja startul şi credeam că va fi o lucrare serioasă, care să vină în sprijinul bicicliştilor. Pare să nu fie aşa. Vizavi de Sala Polivalentă, am văzut că primăria are impresia că bicicliştii pot să zboare peste staţia mijloacelor de transport în comun. În plus, câteva zeci de metri mai încolo, semnul pentru trecerea de pietoni e înfipt exact pe pistă. Dacă nu ştiu, autorităţile ar trebui să întrebe prin Occident cum se fac acest piste pentru biciclete, să nu le avem doar ca să ne aflăm în treabă.

 

Comenteaza