Dieta pentru care un japonez a primit Premiul Nobel

Dieta pentru care un japonez a primit Premiul Nobel

Yoshinori Ohsumi, cercetător japonez specializat în biologie celulară, a descoperit un principiu al mâncatului care promite scăderea în greutate şi regenerarea celulară. A fost atât de inovatoare, încât Ohsumi a fost laureat al Premiului Nobel pentru Fiziologie şi Medicină în 2016.

Perioada în care mâncăm se numeşte fereastră alimentară. Conform cercetărilor efectuate în 2017, cei care mănâncă între orele 8.00 şi 20.00 sunt mai predispuşi la probleme de sănătate decât cei care mănâncă între orele 8.00 şi 14.00. Când fereastra de dietă este mai restrânsă, riscul de a dezvolta diabet, anemie sau obezitate este mai mic.

Conform rezultatelor acestor studii o fereastră alimentară redusă are următoarele beneficii:

- protecţia împotriva luminii UV , a cancerului de piele şi încetinirea procesului de îmbătrânire;

- scade riscul cancerului de sân, tensiunea arterială şi riscul bolilor de inimă;

- creşte calitatea somnului.

Cum să vă stabiliți programul 

- luaţi micul dejun 30-60 de minute după trezire;

- începeţi lucrul la 2-3 ore după trezire;

- măncați mai consistent la micul dejun decât la prânz;

- reduceţi fereastra alimentară la 6-8 ore, fără a schimba numărul de calorii.

Cum să ținem foamea departe?

După cum s-a dovedit, hormonul foamei este strâns legat de ritmurile noastre circadiane. Nivelul hormonilor creşte la ora 8.00 dimineaţa, la 13.00 şi 19.00. După fiecare această perioadă, indiferent dacă persoana a mâncat ceva sau doar a băut ceai, 2 ore mai târziu, fluxul hormonal se opreşte. Aceasta înseamnă că nu trebuie să ţii cont de senzaţia de foame care te provoacă să mănânci la fiecare trei ore.

Comenteaza