Festivaluri de muzică electronică şi de zmeie sau plimbări cu telegondola, de 1 Mai pe litoral

Festivaluri de muzică electronică şi de zmeie sau plimbări cu telegondola, de 1 Mai pe litoral
Festivaluri de muzică electronică şi de zmeie, plimbări cu telegondola ori cu autobuzele etajate şi alte disctracţii au fost pregătite pe întreg litoralul pentru turiştii care vor merge la mare să-şi petreacă minivacanţa de 1 Mai.

"Litoralul şi Delta Dunării sunt două destinaţii vedetă pentru petrecerea minivacanţei de 1 Mai. Litoralul este preferat mai ales de tinerii amatori de distracţii - cluburi, petreceri în aer liber etc., iar Delta Dunării de către cei care iubesc natura şi activităţi precum pescuitul ori plimbările cu barca. Agenţiile de turism, împreună cu hotelierii din cele două destinaţii, au ofertat pachete speciale pentru minivacanţa de 1 Mai, iar în acest an ne ajută şi decizia luată de Guvern de a acorda ziua de 30 aprilie ca zi liberă, dar şi condiţiile meteo, ce se anunţă a fi excelente pentru prima ieşire la mare sau în Delta Dunării", a declarat preşedintele Asociaţiei Litoral - Delta Dunării, Corina Martin.

Ea a precizat că şi în acest an au fost organizate foarte multe manifestări cu scopul de a-i distra pe turiştii care vin la mare, în fiecare dintre staţiunile de pe litoral.

"Punctul forte al fiecărei destinaţii de vacanţă rămâne modalitatea de petrecere a timpului liber, respectiv evenimentele şi atracţiile pe care le pregătim pentru turişti", spune Corina Martin.

Astfel, în Mamaia vor fi deschise aproape toate cluburile care îşi desfăşoară activitatea în staţiune de-a lungul întregului sezon estival - Crema Summer Club, Princess Summer Club, Office Club Mamaia, Fratelli Beach & Club Mamaia Nord, Jezoo Mamaia, Megalos Club Mamaia etc. De asemenea, vor fi organizate şi o serie de festivaluri de muzică electronică ori house. Startul va fi dat de festivalul "For the Love of House", organizate între 27 şi 30 aprilie în La Mania Club. În Mamaia vor fi şi două festivaluri de muzică electronică - The Mision, pe 27 şi 28 aprilie, pe plajă în Mamaia Nord, şi Sunwaves, în perioada 27 - 30 aprilie, pe plaja Enigma.

De asemenea, din 28 aprilie şi până în 1 mai, plaja H2O din Mamaia Nord va găzdui Black Sea Kite Festival - primul festival de zmeie din România organizat pentru publicul larg, unde vor fi organizate ateliere de construit şi pictat zmeie, atât pentru copii cât şi pentru adulţi.

Tot în Mamaia, între 27 aprilie şi 1 mai, turiştii se vor putea plimba cu autobuzele supraetajate, care vor circula pe ruta Gara Constanţa - Mamaia - retur, în intervalul orar 10.00 - 18.00. Preţul unei călătorii este de 5 lei, RATC menţinând tariful neschimbat faţă de anii precedenţi, biletele putând fi achiziţionate şi în timpul călătoriei. În plus, turiştii vor putea admira staţiunea şi de la înălţime, începând din 28 aprilie, când va fi pusă în funcţiune şi Telegondola Mamaia.

Instalaţia va funcţiona între orele 10.00 - 20.00, iar preţul unei călătorii este de 10 lei, la fel ca în anii trecuţi.

În Eforie va fi deschis Târgul Colecţionarilor de Antichităţi, între 28 aprilie şi 2 mai, dar şi un concurs al bucătarilor în aer liber - "Festivalul grătarelor", pe 1 mai, la Vila Sinacai, din Eforie Nord.

În sudul litoralului, în Magalia, între 28 aprilie şi 1 mai vor fi patru zile de spectacole pentru toate gusturile, eveniment organizat de primărie în Portul Turistic. Pe scenă vor urca, printre alţii, Nelu Ploieşteanu, Irina Loghin, Vacanţa Mică, Fuego, Connect-R, DJ Project, Antonia şi Vank, Vali Vijelie, ori Adi de la Vâlcea.

La Hotel Paradiso din Mangalia va fi organizată, între 27 şi 29 aprilie, a treia ediţie a Crazy Salsa Fest, manifestare ce va reuni peste 30 de şcoli de dans din ţară şi străinătate, cele trei zile de festival fiind asezonate şi cu incitante cursuri de dans. Tot în staţiunile din sud vor fi deschise şi cluburile Alutus - Mangalia, Captain Mondy's - Jupiter, D'Or - Vama Veche, Kremlin şi Alcatraz - Neptun, şi Vicion - Olimp.

"La manifestările organizate la deschiderea sezonului estival 2012 vor fi prezenţi şi ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Cristian Petrescu, precum şi preşedintele Organizaţiei elene de Turism, Konstatinos Zikos, care va sosi la Constanţa sâmbătă, 28 aprilie", a mai anunţat Corina Martin.

 

Etichete
Comenteaza