Advertorial Încălzirea în pardoseală - pentru confort, spațiu mai bine utilizat și un aer mai sănătos

Încălzirea în pardoseală - pentru confort, spațiu mai bine utilizat și un aer mai sănătos

Încălzirea în pardoseală este o metodă  de încălzire cunoscută încă din antichitate. În Imperiul Roman, Egipt sau China, gazele calde produse de un focar erau trecute printr-un canal special construit sub pardoseala încăperii.

Pentru început, este bine să cunoști faptul că există două tipuri de sisteme de încălzire în pardoseală: cele electrice și cele care funcționează pe bază de apă. Cele din urmă pompează apă prin țevi pentru a crea căldură, în timp ce sistemele electrice încălzesc cablurile de sub podea pentru a genera căldură.

Caloriferele tradiționale trebuie să fie încălzite la o temperatură foarte mare (aproximativ 65-75 grade Celsius) pentru a încălzi eficient o cameră, în timp ce sistemele de încălzire în pardoseală funcționează la o temperatura de 35-50 de grade Celsius sau chiar mai mică, în funcție de tipul de podea. Cu alte cuvinte, se va consuma mult mai puțină energie, iar acest lucru se va concretiza în facturi mai mici la final de lună. Mai mult decât atât, un calorifer clasic încălzește cu prioritate aerul din apropierea sa, motiv pentru care va fi, adesea, rece în mijlocul camerei și foarte cald în preajma caloriferelor. Astfel, se ajunge la aerisire prin deschiderea ferstrelor, pentru ca aerul proaspăt să pătrundă în încăpere, in acelasi timp lăsând toată acea energie, realizata cu costuri, să se iroseasca. Spre deosebire de aceste sisteme clasice, sistemele de încălzire în pardoseală asigură o încălzire uniformă. De asemenea, trebuie să menționăm faptul că sistemele de încălzire în pardoseală nu ocupă spațiu în cameră, așa că vei putea să decorezi peretele rămas liber așa cum îți dorești.

Încălzirea în pardoseală este, deci, una dintre cele mai avantajoase facilități ale momentului in domeniul confortului unei locuinte moderne.

Sa recapitulam, in continuare, principalele avantaje pe care incalzirea in pardoseala le asigură.

In primul rand, sistemul aduce cu sine un confort ideal întrucât căldura se distribuie uniform pe toată suprafața locuinței, spre deosebire de sitemele clasice in care caldura era difuzata radial in jurul punctelor de distributie (calorifere, sobe, etc)

Un alt avantaj al incalzirii in pardoseala e o mai buna utilizare a spatiului. Caloriferele nu doar ocupa un spatiu potential utilizabil ci si, adesea, sunt greu de integrat in aspectul locuintei, deci incalzirea in pardoseala duce la economie de spațiu și îmbunătățește estetica oricarei case. In plus, caloriferele pot produce zone mai reci in camera sau curenti de aer, iar rezultatul este ca aerul din camera va avea temperaturi mai mici cu cat distanta de podea va fi mai mica, producand disconfort in zona picioarelor. Incalzirea in pardoseala are exact efectul invers, incalzind aerul de langa podea si oferind o senzatie de confort termic la valori mai mici de temperatura. Astfel, poti ajusta termostatul chiar si cu cateva grade mai putin pentru a beneficia de acelasi efect de incalzire a camerei. 

O alta calitate majora a sistemelor de incalzire in pardoseala e cresterea calitatii aerului din locuință, benefica pentru persoane care suferă de alergii și probleme respiratorii. Sanatatea familiei e o mereu o tema de interes major pentru membri acesteia. Datorita faptului ca nu vor fi diferente foarte mari de temperatura intre suprafete sau zone din camera, circulatia prafului in aer va fi limitata, iar umezeala prezenta in cazul caloriferelor clasice va disparea, astfel incat nu se va mai putea forma mucegai in zonele expuse la frig (peretii exteriori, colturile casei, ferestrele etc.). 

Controlul complet al temperaturii, prin posibilitatea setarii temperaturii dorite pentru fiecare cameră, duce atat la un confort sporit, generandu-se caldura proportional cu spatial ocupat la un moment dat, cat si la o eficienta ce se transpune in ecomonie de costuri de utilizare.

De aceea, un alt punct forte al sistemului de incalzire in pardoseala este economia de bani, acesta ducand la scaderea facturii de energie, până la 40%, față de încălzirea clasică cu radiatoare.

Sistemul este extrem de perimsiv, permitand alegerea oricarui tip de pardoseală: parchet laminat, gresie, piatră, epoxidică. De ce este atat de important finisajul? Pentru ca diferitele materiale pe care le poti alege au, bineinteles, si proprietati termice distincte. Astfel, gresia, granitul sau marmura (materialele “reci”) au un indice de transfer termic diferit de cel al parchetului (lemn), iar doua incaperi cu aceleasi dimensiuni, dar cu finisaje diferite pot inregistra o diferenta de temperatura chiar si de cateva grade Celsius in conditiile in care sistemul de incalzire in pardoseala este identic.

Granitul, marmura si gresia pot avea o putere de incalzire de pana la 110W/mp, in timp ce parchetul laminat, in functie de grosime, poate atinge valori intre 60 si 85 W/mp, toate aceste calcule tinand cont de normele de lucru ale incalzirii in pardoseala de maximum 29 de grade la nivelul podelei in camerele de locuit si 33 de grade in bai.

Cu toate ca proprietatile termice sunt diferite, alegerea parchetului nu este o decizie mai putin buna atata timp cat este luata in faza de proiectare. Totusi, un parchet subtire (cu rezistenta termica mai mica) poate asigura o economie mai mare de energie decat unul foarte gros. De asemenea, va trebui sa tii cont si de specificatiile producatorului atunci cand alegi parchetul, ca sa te asiguri ca folosirea sa impreuna cu un sistem de incalzire in pardoseala este recomandata.

La Novapex exista posibilitatea proiectarii gratuite si personalizate a sistemului de incalzire in pardoseala dupa proiectul prezentat de client iar integrarea comenzilor in on-line permite controlul de la distanta, de pe orice dispozitiv cu conectare la internet.

Din punct de vedere al compatibilitatii cu energia verde, energia pe care o folosesti pentru a alimenta sistemul de incalzire in pardoseala (indiferent daca acesta este electric sau pe baza de apa) poate fi obtinuta fie prin arderea combustibililor fosili si distrugerea atmosferei, fie prin utilizarea surselor regenerabile precum vantul sau lumina soarelui. Astfel, orice tip de sistem de incalzire prin pardoseala poate fi folosit impreuna cu panouri fotovoltaice, pompe de caldura subterane sau turbine de vant.

Bineinteles, aceste solutii de energie alternativa nu sunt optiuni facile in cazul apartamentelor, insa pentru case, cabane, vile sau hoteluri, aceste variante pot asigura un control excelent asupra consumului de energie, ajutand la economisirea banilor si la protejarea mediului inconjurator.

Novapex îți oferă soluția optimă pentru încălzirea unei locuințe.

La Novapex suntem permanent la curent cu cele mai noi apariții pe piața de sisteme de încălzire în pardoseală, astfel încât poți să fii sigur că la noi vei găsi mereu cea mai modernă tehnologie. În portofoliul Novapex vei regăsi sistemele de încălzire în pardoseală marca Frankische, lider de piață în realizarea conductelor pentru apă potabilă, încălzire, apă caldă, încălzire prin pardoseală și ventilație, sisteme carora le aiguram transportul gratuit la locul de instalare.

Pentru sistemele de încălzire în pardoseală Frankische existente în catalogul Novapex vei beneficia de garanție extinsă de 10 ani si durata de viata de pana la 100 de ani, un sistem care oferă siguranță atât pentru instalatori, cât și pentru utilizatori. De asemenea, un avantaj al alegerii sistemului Frankische  il constituie cei 40 de ani de experienta din spate, garantati cu o asigurare de daune de pana la 5,2 milioane de euro pentru beneficiarii lucrarilor. Un alt punct forte al sistemului Frankische este rezistența la fluctuații extreme: sistemul poate opera până la presiunea de 6 bari și temperatură de 95 grade, acest lucru asigurând o bună funcționare chiar și în situații extreme. Un strat unic protector ce oferă protecție eficientă a sistemelor împotriva deteriorării accidentale și zgârieturilor, o durată lungă de viață si rezistență la coroziune, precum si protecția împotriva difuziei de oxigen, aspect esențial pentru încălzirea în pardoseală, sunt argumente solide pentru alegerea acestor sisteme.

La Novapex, comercializăm exclusiv produsele unor mărci internaționale, astfel suntem siguri că oferim ceea ce este mai bun pentru toți clienții noștri. În calitate de distribuitor menținem legături personale cu reprezentanții mărcilor, astfel urmărim în mod continuu si cu atenție ofertele referitoare la gama de produse noi și la noutăți, cu care actualizăm oferta noastră.

Comenteaza