Marele neurochirurg Ștefan Florian vorbește la Berăria Culturală despre limitele creierului nostru

Marele neurochirurg Ștefan Florian vorbește la Berăria Culturală despre limitele creierului nostru
Marele neurochirurg român, de talie internațională, Profesorul universitar, Ioan Ștefan Florian, va susține o conferință-eveniment la cea de-a 57-a ediție a Berăriei Culturale.

A 57-a ediție a Berăriei Culturale va avea loc miercuri, 29 iunie, de la ora 19, în Sala Euphoria de la Fabrica de bere Ursus. Intitulată: „Limitele Creierului Nostru", conferința profesorului Florian va fi urmată de tradiționala dezbatere cu publicul participant.

Referindu-se la temat rostirii sale de la Berăria Culturală, neurochirurgul clujean arată că în ciuda complexității și posibilităților sale uimitoare, creierul uman are limitele sale iar omul conștient este dator să-i dea organului care-l ține în viață o mână de ajutor. Mai precis - spune Profesorul Florian - „suntem datori să ne antrenăm mintea în permanență. Cea mai bună metodă pentru a reuși aceasta este să gândim. Apoi să citim o carte și să scriem, folosindu-ne mâna, în principal. Cei care gândesc, cei care folosesc creierul ajung foarte rar să facă demenţă. Pentru a preveni şi a împinge demenţă cât mai încolo, e bine să-ţi utilizezi mintea. Că să ai o minte sănătoasă, trebuie să ai şi un organism sănătos, atunci faci mişcare, te alimentezi raţional şi, că să-ţi menţii creierul viu, trebuie să lucrezi cu el, să-l foloseşti", a mai spus marele neurochirurg.

La rândul său, producătorul și moderatorul evenimentelor de la Berăria Culturală, istoricul Ion Novăcescu, susține că maturitatea, seriozitatea și spiritul academic al acestui proiect cultural și civic numit Berăria Culturală, care a intrat în cel de-al patrulea an de activitate, este dat și de conferința marelui neurochirug clujean. „Este o ocazie rară, având în vedere timpul extrem de limitat și de drămuit al profesorului, iar faptul că domnia sa a acceptat din prima să vină este o mare onoare și un mare privilegiu, pe care vă îndemn să nu-l ratați." Precizăm că Profesorul universitar, Ioan Ștefan Florian este președintele Senatului UMF și şeful Clinicii de Neurochirurgie din Cluj Napoca. De asemenea, domnia sa este preşedintele Euroacademiei Multidisciplinaria Neorotraumatologica pe Europa, fiind ales în 2014, într-un mandat de 3 ani, funcţie pe care România o deţine pentru prima oară.Acesta este un eveniment marca Fabrica de Lideri, pe care vă îndemn să nu-l ratați.

Proiectul cultural-comunitar „Berăria Culturală", al Fundației Armonia, a intrat în cel de-al patrulea an de activitate. "Proiectul Berăria Culturală susţine candidatura oraşului Cluj-Napoca la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021", fiind finanțat de la bugetul local. Intrarea e liberă!

 

Comenteaza