Dracula va fi anchetat la Berăria Culturală

Dracula va fi anchetat la Berăria Culturală
Cea de-a 54-a ediție a Berăriei Culturale ne va purta în universurile paralele ale realității istorice și legendei manipulator-denigratoare despre cel mai cunoscut domnitor român în toată lumea, mare cavaler al Dragonului și câștigător a numeroase turniruri cavalerești prin capitalele Occidentului.

Istoricul și scriitorul Vasile Lupașc, din Târgoviște, vine special pentru a prezenta în premieră la Cluj-Napoca un document fabulos din arhivele Vaticanului.

Ion Novăcescu, cel care produce şi moderează acest eveniment, spune în promo-ul dezbaterii: „Imaginează-ți că ai putea să faci o călătorie în timp și că ajungi față-n față cu Drăculea Vodă, mai bine cunoscut în Occident sub porecla de Dracula. Ce întrebări i-ai adresa? Cu ce-ai vrea să-l descoși? Ce te-ar interesa să afli de la El? Dacă vrei să afli cum și de cine a fost anchetat Vodă Vlad Drăculea, în închisoarea de la Buda - unde a fost ținut 13 ani prizonier de Matei Corvin, vino la cea de-a 54-a ediție a Berăriei Culturale".

Concret, este vorba despre discuţia cu un episcop trimis acolo de către Papă. Vino să afli ce conţine acel document de 125 de pagini, scos din arhivele Vaticanului și prezentat în premieră la Cluj-Napoca.

Evenimentul va avea loc miercuri, 25 mai, ora 19:00, în sala Euphoria a Fabricii de Bere Ursus. Acesta este un eveniment oferit de Fabrica de Lideri. Coproducător este Ilyas Andrea. Afişul a fost creat de Ioana Feneşan. "Proiectul Berăria Culturală susţine candidatura oraşului Cluj-Napoca la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021", fiind finanțat de la bugetul local. Intrarea e liberă.

Comenteaza