Nu e Codul lui Da Vinci, e realitate. Un cavaler templier, mare mason, conferențiază la Cluj

Nu e Codul lui Da Vinci, e realitate. Un cavaler templier, mare mason, conferențiază la Cluj
Cea de-a 53-a ediție a Berăriei Culturale pare a avea toate incredientele pentru a fi fi una memorabilă. Atât prin tematica aleasă, cât și prin invitatul special care va conferenția și va discuta cu publicul prezent.

Conferința-eveniment „Regalitatea, masoneria și România", va fi susținută de către Venerabilul Magister, Florin Horvath, și va avea loc miercuri, 11 mai, de la ora 19, în Sala Euphoria a Fabricii de berere Ursus.

Producătorul și moderatorul Berăriei Culturale, Ion Novăcescu, susține că acesta este un eveniment de neratat, întrucât vom avea parte de un regal istoric condimentat cu informații reale, dar necunoscute, ale relației dintre masonerie și regalitatea română, înainte de 1918, dar și după anul astral al românității.

În ceea ce-l privește pe conferențiar, acestuia i s-au acordat titlurile de Pro Mare Maestru al Marii Loji a României şi de Inspector General - Suveran Comandor gradul 33. De asemenea, a fost învestit ca Mare Ofiţer Templier şi Prior al Transilvaniei, Maramureşului, Crişanei şi Banatului, primind medalii de onoare şi de merit, ordine şi plachete de onoare de la organizaţii de profil atât româneşti cât şi străine.

Florin Horvath este coordonatorul singurului centru de ritualistică şi cercetare francmasonică din România. A scris și publicat o serie de cărţi cu această tematică: „Îndreptar francmasonic", „125 de ani de lumini şi umbre în francmasoneria românească", „Coroana celor 7 Mari Maeştri", „Legenda marelui Zalmoxis". El este şi autor al unor romane istorice: „Voievodul albastru", „O lacrimă pentru Măria Sa" şi „Un templier la Sarmizegetusa".

Acesta este un eveniment oferit de Fabrica de Lideri. Consultant: Ilyas Andrea. Afişul a fost creat de Ioana Feneşan. Proiectul Berăria Culturală, al Fundației Armonia, a intrat în cel de-al patrulea an de activitate. Proiectul susţine candidatura oraşului Cluj-Napoca la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021, fiind finanțat de la bugetul local.

Comenteaza