Peste 170.000 de candidaţi susţin, azi, proba scrisă la limba română de la bacalaureat

Peste 170.000 de candidaţi susţin, azi, proba scrisă la limba română de la bacalaureat
Peste 170.000 de candidaţi susţin, luni, prima probă scrisă de la bacalaureat, la limba şi literatura română, toate şcolile în care are loc examenul având camere de supraveghere video.

Prima probă scrisă de la examenul de bacalaureat se desfăşoară în 777 de centre, dintre care 615 de examen şi 162 de evaluare a lucrărilor.

Elevii vor susţine proba la limba română de la ora 9.00, putând intra în săli până la ora 8.30.

La proba orală la limba şi literatura română au fost înscrişi 172.124 de candidaţi, declara preşedintele Comisiei Naţionale de Bacalaureat, secretarul de stat Stelian Fedorca.

Toate şcolile în care are loc examenul de bacalaureat au sisteme de supraveghere video.

Pentru proba de luni au fost pregătite zece variante de subiecte. Extragerea variantei de subiecte va avea loc luni dimineaţă, urmând să fie transmisă centrelor de comunicare.

Candidaţii nu pot inta în sălile de examen cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări şi alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum şi cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de comunicare, cei prinşi cu astfel de materiale fiind eliminaţi din examen.

Candidaţii care nu s-au prezentat la probele orale pot participa la testele scrise, însă nu pot promova examenul de bacalaureat.

După testul la limba română, candidaţii vor susţine în 3 iulie proba scrisă la limba şi literatura maternă. În 4 iulie va avea loc proba obligatorie a profilului, iar în 6 iulie candidaţii vor susţine proba la alegere a profilului şi specializării.

În 8 iulie vor fi afişate rezultatele, iar în 9 iulie, între orele 8.00 şi 12.00, vor fi depuse contestaţiile.

În perioada 10 -12 iulie va avea loc soluţionarea contestaţiilor, iar la 13 iulie vor fi afişate rezultatele finale.

 

Etichete
Comenteaza