Top 5 aplicaţii care îţi vor salva viaţa

Top 5 aplicaţii care îţi vor salva viaţa
Fie că ne trezim în mijlocul nopţii că nu găsim un taxi sau că suntem urmăriţi, fie că ne chinuim să aflăm cum se numeşte piesa pe care tocmai am auzit-o la radio, cu toţii avem nevoie de diferite servicii care să ne ajute şi să ne fie la îndemănă. Odată cu avansarea tehnologiei în telefonia mobilă, au apărut mii de aplicaţii care ne uşurează semnificativ viaţa.

Una dintre cele mai premiate şi folositoare aplicaţii, Circle of 6, te va salva din situaţii periculoase în care ai nevoie rapid şi discret de ajutorul prietenilor tăi. Două atingeri ale ecranului telefonului trimit rapid două mesaje scrise în prealabil către maxim 6, minim o persoană de contact, prestabilite dinainte de tine. Un mesaj conţine locaţia GPS în care te afli şi o cerere către prietenii tăi de a veni după tine, şi un mesaj care le cere prietenilor tăi să te contacteze. Aplicaţia a ajutat mulţi tineri să prevină violenţa de pe stradă sau din diferite localuri.

Clujenii care doresc să comande un taxi şi doresc să evite aşteptatul la telefon sau sunt într-un local unde merge muzica tare şi nu vor să aştepte taxiul în frig sau ploaie, pot să apeleze la aplicaţia Clever Taxi. Ce este avantajos la această aplicaţie este faptul că recunoaşte automat strada şi numărul adresei la care te afli, permite utilizatorilor selectarea companiilor preferate de taxi şi a tarifului dorit, plasarea comenzii poate să fie făcută în câteva secunde, se poate selecta modalitatea de plată: cash sau plată prin card, primeşti rapid un răspuns din partea unui taxi liber, chiar şi în perioadele aglomerate. După ce se face comanda, puteţi vedea pe telefon, în timp real, unde se află maşina, iar când ajunge taxiul, sunteţi anunţati şi printr-un SMS. Se poate descărca gratuit şi poate fi instalată pe orice sistem de operare.

FoodPanda este o aplicaţie de Android şi iOS prin care clujenii pot comanda mâncare de la 38 de restaurante cu specific din Cluj-Napoca. Prin intorducerea străzii şi a numărului la care se află, oamenii sunt redirecţionaţi către restaurante şi meniurile acestora, de unde îşi pot alege felurile de mâncare preferate. Comanda ajunge într-o oră, indiferent unde s-ar afla, la birou, acasă sau în oraş cu prietenii. Aplicaţiile-chelner sunt din ce în ce mai căutate, întrucât lipsa timpului şi nevoia de hrană sunt două lucruri de cu care se confruntă toată lumea.

Oricui i s-a întâmplat să se afle în ceainăria preferată, în taxi, la shopping într-un magazin şi dintr-o dată să audă o melodie care să îi rămână în cap toată ziua, dar nu are habar cine cântă sau cum se numeşte pentru a o putea reasculta. Pare banal, dar poate deveni enervant. Shazam este o aplicaţie care recunoaşte în câteva secunde piesele care sunt difuzate în apropiere. Tot ce trebuie să faceţi este să atingeţi butonul central al aplicaţiei, iar acesta va căuta piesa. Numele formaţiei şi al melodiei vor apărea în câteva secunde pe ecranul telefonului. Pentru a nu fi nevoiţi să vă cocoţaţi spre boxă cu telefonul în mână, aplicaţia ignoră vocile celor din jur.

Edmodo este aplicaţia celor care aleargă şi vor să aibă o informaţie clară asupra timpului, distanţei şi vitezei cu care aleargă. Aplicaţia cronometrează şi măsoară toate aceste lucruri, în plus îţi oferă posibilitatea de a crea trasee şi de a-ţi testa limitele. Îţi oferă de asemenea un antrenor audio, îţi urmăreşte hidratarea şi te lasă să vezi timpii scoşi de alţi oameni şi să îi testezi împotriva timpilor tăi. Există mai multe aplicaţii asemănătoare, însă Edmodo este cea mai socială, deoarece permite interacţiunea cu prietenii tăi în timpul alergării.

 

Comenteaza