Vitacom își mută sediul din oraș în acest an. “Asistăm la o hiperautomatizare”

Vitacom își mută sediul din oraș în acest an. “Asistăm la o hiperautomatizare”

Distribuitorul și importatorul clujean de produse electronice Vitacom Electronics se va axa pe business-ul online după mutarea sediului în Apahida, programată pentru acest an.  

“Incertitudinea care a caracterizat anul 2020 a împins numeroase business-uri, printre care și Vitacom, să se adapteze și readapteze la condițiile noi din piață. Aceasta ne-a sugerat să gândim cu mai mulți pași înainte și să facem alegeri rapide. Cifra de afaceri a stagnat la 55 de milioane de lei, însă profitabilitatea s-a îmbunătățit mult ca urmare a reducerii cheltuielilor”, a explicat Aviva Vita, director executiv al companiei.

În 2021, Vitacom se va axa pe dezvoltarea business-ului pe segmentul online, își va muta echipa într-un nou sediu și va beneficia de un depozit gândit în așa fel încât să crească productivitatea operațiunilor, conform Wall Street.

Pandemia de COVID-19 a adus schimbări dramatice în ceea ce privește modul în care angajații lucrează și interacționează cu organizațiile, la care business-urile s-au adaptat cu ajutorul transformării digitale. Hiper-automatizarea va rămâne cel mai important trend și în 2021, iar aceasta se referă la faptul că orice activitate care poate fi automatizată dintr-o organizație va trece prin acest proces, spune oficialul Vitacom.

”Lipsa automatizării este o problemă reală pentru organizațiile care au procese învechite, nesimplificate, ce creează probleme costisitoare pentru organizații. Accelerarea transformării afacerilor digitale necesită eficiență, viteză și democratizare. Organizațiile care nu sunt capabile să se concentreze pe eficiență și agilitate în afaceri vor fi lăsate în urmă.

Trebuie să ne asigurăm că investițiile noastre aduc garantat beneficii. O lecție importantă de business pe care am implementat-o anul acesta a fost reducerea și optimizarea cheltuielilor. Am reorganizat posturi, astfel încât acestea să aibă o rată de productivitate mai crescută”, explică Aviva Vita.

Retailerul de produse electronice Vitacom Cluj derulează o investiţie de 5,5 milioane de euro pentru un nou depozit de 5.500 mp situat în comuna Apahida, actualul sediul, din cartierul Bună Ziua, din Cluj-Napoca, urmând să lase loc unui viitor complex rezidențial. 

Strategia Vitacom pentru următorul an presupune ca prin noul centru logistic să aducă îmbunătățiri tuturor operațiunilor, prin soluții care să genereze un plus de valoare. Vitacom Electronics a fost înființată în 1991 de omul de afaceri clujean Vasile Andrei Vita, dezvoltând și două branduri proprii: Well și Chrome.

Comenteaza