Declaraţia ministrului e una, adevărul, alta. „Nu dăm Sala Sporturilor la primărie"

Declaraţia ministrului e una, adevărul, alta. „Nu dăm Sala Sporturilor la primărie
Primăria ar dori să primească administrarea Sălii Sporturilor Horea Demian, dar Direcţia de Sport se opune.

Primăria Clujului şi-a anunţat încă de anul trecut intenţia de a prelua în administrare Sala Sporturilor Horia Demian, la fel cum ar fi dorit şi gestiunea Cluj Arena. Dacă stadionul este în subordinea Consiliului Judeţean, vechea sală a oraşului este a Ministerului Tineretului şi Sportului (MTS), prin Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret (DJST).

De curând, ministrul Alexandru Dunca a transmis un mesaj tuturor primăriilor. „Trebuie să regândim tot ceea ce înseamnă infrastructură sportivă, tot ce înseamnă patrimoniul MTS. Sunt situații neclare de intabulare a terenurilor, sunt baze în care nu s-a mai investit. Trebuie să facem o analiză clară și cu siguranță le vom da primăriilor, acolo unde avem solicitări.

Primarii au buget și pot investi. Degeaba le țin eu la mine, la MTS, dacă nu am investit de 10 ani. Atunci le dăm posibilitatea lor, pentru că aceste baze trebuie să fie la dispoziția celor care doresc să facă sport. Și atunci, prin hotărâri de guvern, le transferăm primăriilor", a spus Dunca, într-un interviu acordat Agerpres.

Primăria clujeană nu a dorit să scape acest prilej. „Am cerut Sala Sporturilor. Era mai uşor de planificat evenimente dacă am fi avut un singur centru de comandă. Sala Horia Demian este condusă pe verticală şi are priorităţile dictate de minister, Polivalenta are alte solicitări. Noi am cerut sala şi nu avem o problemă să o preluăm şi să o gestionăm", a declarat Emil Boc.

ZIUA de CLUJ a stat de vorbă cu directorul DJST Cluj, Ovidiu Chifor, fost consilier local PSD. „Ministrul a spus, dar numai atât. Acolo unde directorii de direcţii de sport nu se înţeleg cu autorităţile locale, nu se dă baza. Primăria poate să ceară. Au cerut şi alţii. Anul trecut, CSM, care este în subordinea MTS, a solicitat toate bazele noastre şi nu le-a primit. S-au opus şi echipele, m-am opus şi eu", a spus Chifor.

Directorul DJST a dezvăluit şi care este bilanţul financiar-contabil al obiectivelor administrate de DJST pe 2016. Momentan, cele patru imobile se gospodăresc cu ajutorul subvenţiilor de la minister.

Sediul DJST: venituri 60.000 lei, cheltuieli 75.000 lei
Hotel Stadion: venituri 497.000 lei, cheltuieli 650.000 lei
Sala de Gimnastică Sonia Iovan: venituri 23.000 lei, cheltuieli 35.000 lei
Sala Sporturilor Horia Demian: venituri 543.000  lei, cheltuieli 575.000 lei

120

de lei este tariful pentru închirierea terenului şi vestiarelor Sălii Sporturilor timp de o oră.

„Bazele noastre nu merg pe profit, pentru că noi vrem să ajutăm sportul, iar sportul este subvenţionat peste tot în lume. De aceea nici nu am autorizat Sala Horia Demian pentru alte evenimente; avem autorizaţie de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă doar pentru activităţi sportive. De asemenea, hotelul nu produce profit, întrucât acolo este cazat permanent lotul olimpic de judo", a explicat Ovidiu Chifor.

Comenteaza