Răsturnare de situație în scandalul Pata Rât. Cine va avea de suferit?

Răsturnare de situație în scandalul Pata Rât. Cine va avea de suferit?
Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis să nu declare starea de alertă în cazul Pata Rât.

Prefectul Aurel Chereches a declarat la sfârșitul ședinței CJSU că majoritatea membrilor nu au agreat soluția propusă de CJ Cluj dar că s-au stabilit câteva masuri alternative pe care le vor lua instituțiile clujene cu atribuții in domeniu pentru a urgenta eliminarea poluarii de la Pata Rât.

La rândul său, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Marius Mânzat, a declarat pentru Ziua de Cluj că nu este mulțumit de decizia CJSU și că în urma acestei hotărâri, intervenția pentru eliminarea poluării de la groapa de gunoi va fi incetinită.

Marius Mânzat a mai spus că cea mai urgentă problemă care trebuie rezolvată în prezent este aceea a terenului pe care urmează să fie instalată stația de epurare a levigatului, mai exact obținerea acordului din partea proprietarului.

"Dacă ar fi fost declarată starea de alertă în zona Pata Rât, stația de epurare ar fi putut fi montată imediat, iar formalitățile legale cu proprietarul ar fi fost rezolvate ulterior", a mai precizat vicepreședintele CJ Cluj, Marius Mânzat. Consiliul Judeţean Cluj cere de mai mult timp declararea stării de alertă la Pata Rât si susține că acest lucru ar permite institutiilor statului să acționeze de urgentă pentru eliminarea poluării de la Pata Rât.

La ultima ședință a CJSU din data de 6 octombrie s-a amânat luarea unei decizii. La acea data prefectul Clujului, care prin lege este președintele CJSU, a cerut CJ Cluj să prezinte documente detaliate despre poluarea din zonă.

La ședința de joi a CJSU presa nu a avut acces.

Comenteaza