Update A fost desemnat constructorul pentru legatură Clujului la Autostrada Transilvania / A fost trimis în judecată de DNA

A fost desemnat constructorul pentru legatură Clujului la Autostrada Transilvania / A fost trimis în judecată de DNA

A fost desemnat câștigătorul contractului pentru construcția drumului de legatură dintre A3 și DN1(localitatea Tureni, județul Cluj).

''Asocierea DIMEX-2000 COMPANY (Leader),OBRAS PUBLICAS Y REGADIOS,OPR ASFALT,AUTOTEHNOROM,CON-A OPERATIONS va avea la dispoziţie 562,61 milioane de lei (fără TVA) şi 18 luni pentru a finaliza lucrările.

Drumul expres cu o lungime de circa 5 km va avea o lățime a benzii de circulație de 3,5 metri, un acostament lat de 2,25 metri și spațiu median de 3 metri lățime prevăzut cu separatoarele de sens. Pe această șosea vor fi construite 7 poduri și viaducte, din care cel mai lung va fi la kilometrul 4 peste Valea Racilor, un viaduct cu 6 deschideri și o lungime totală de 258 de metri din care tablierul are 246 metri.

Procedura pentru semnarea contractului finanțat din fonduri europene nerambursabile va putea fi demarată peste 10 zile, dacă nu vor fi depuse contestații'', a transmis Cristian Pistol, directorul general CNAIR, pe Facebook.

Asocierea DIMEX-2000 COMPANY (Leader) – OBRAS PUBLICAS Y REGADIOS – OPR ASFALT – AUTOTEHNOROM – CON-A OPERATIONS are sediul în județul Bistrița Năsăud. Constractul este de 562,61 milioane de lei, fără TVA, iar termenul de finalizare a lucrărilor de 18 luni.

În noiembrie 2022, SC Frasinul SRL, SC Dimex 2000 Company SRL și administratorii lor, respectiv Traian Larionesi și Ioan Scurtu, au fost trimise în judecată de procurorii DNA.

''În perioada 2014-2015, în contextul implementării a două proiecte finanțate din fonduri nerambursabile ce vizau modernizarea infrastructurii rutiere forestiere în comunele Josenii Bârgăului și Prundu Bârgăului, județul Bistrița-Năsăud, administratorii celor două societăți ar fi pus la dispoziția reprezentanților celor două comune mai multe documente nereale pe care aceștia din urmă le-ar fi depus fără vinovăție la Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (A.P.D.R.P.).

Documentele respective cuprindeau informații nereale referitoare la:
- proveniența pietrei sparte ce a fost utilizată la construcția unora dintre drumurile forestiere (o parte din acest produs de carieră ar fi fost exploatat fără drept de la fosta mină Colbu, situată pe raza comunei Prundu Bârgăului),
- constructorul care ar fi efectuat în realitate majoritatea lucrărilor de construcție a unuia dintre drumuri (această activitate ar fi fost subcontractată fără drept unei societății comerciale, fără a fi anunțat beneficiarul lucrării).
Aceste demersuri ar fi avut ca rezultat prejudicierea, de către cei doi oameni de afaceri, a bugetului UE cu suma de 4.156.577 lei și a bugetului Agenției Naționale pentru Resurse Minerale în sumă de 34.122 lei.
În cauză s-au dispus măsuri asiguratorii asupra mai multor bunuri mobile și imobile ce aparțin celor două societăți comerciale.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bistrița-Năsăud cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză''.

Anterior, în cauză, procurorii anticorupție au încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu un inculpat, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de mărturie mincinoasă.  În prezența apărătorului ales, a declarat expres că recunoaște comiterea faptei reținută în sarcina sa, a acceptat încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și a fost de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate respectiv 8 luni închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani.

Comenteaza