Aeroportul Cluj câștigă în detrimentul celui din Mureș. Va fi „Poarta aeriană a Transilvaniei"

Aeroportul Cluj câștigă în detrimentul celui din Mureș. Va fi „Poarta aeriană a Transilvaniei
Acesta este sloganul Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj care va face parte din brandul aeroportului şi se va regăsi pe adresele oficiale ale instituţiei.

Sloganul „Poarta aeriană a Transilvaniei" sau „Gateway to Transilvania", în engleză, a fost înregistrat de Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (OSIM) pe numele aeroportului Cluj, după o dispută de trei ani cu aeroportul Târgu Mureş.

Noi am fost primii care am folosit acest slogan. Real vorbind, chiar suntem principala poartă a Transilvaniei, după locul unde ne situăm, după traficul pe care îl avem şi după potenţialul pe care îl are Clujul. Este un câştig foarte important şi ne bucurăm foarte mult că oficiul de invenţii şi mărci a validat acest lucru. Suntem cel mai important aeroport din Transilvania iar sloganul urmează să fie pus în aeroport şi pe adresele oficiale. Va fi o parte importantă din brandul aeroportului. Am pregătit acest slogan de peste trei ani dar aplicarea lui a intârziat din cauza contestaţiei aeroportului din Târgu Mureş", a declarat pentru ZIUA de CLUJ David Ciceo, directorul Aeroportului Internaţional "Avram Iancu" Cluj.

Aeroportul din Târgu Mureş s-a opus înregistrării acestui slogan de către aeroportul Cluj, invocând faptul că are în denumirea sa cuvântul „Transilvania", dar OSIM a considerat că cele două mărci în discuţie, „Aeroportul Transilvania Târgu Mureş", respectiv „Poarta aeriană a Transilvaniei" sau „Gateway to Transilvania", în engleză, sunt diferite vizual, fonetic şi semantic şi a dat câştig de cauză aeroportului Cluj.

 

 

 

Comenteaza