Au demolat construcţia care împiedica proiectul noii piste a aeroportului

Au demolat construcţia care împiedica proiectul noii piste a aeroportului
Autorităţile locale s-au mobilizat şi au dispus demolarea construcţiei care împiedica lucrările de deviere a pârâului Murători, în zona Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca.

Reprezentantul firmei Parc Auto, care deţinea construcţia respectivă, a menţionat că dispunea de o hotărâre jduecătorească, privind realizarea unei expertize şi că Primăria Cluj-Napoca i-a demolat clădirea înainte ca expertiza să se fi încheiat.

După ce ZIUA de CLUJ a relatat cum proiectul noii piste a Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca este încurcat de o construcţie provizorie, ce aparţinea unei firme de închiriat maşini, reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca şi cei ai Prefecturii Cluj s-au sesizat şi aui trecut la procedura de demolare.

Primăria a transmis că lucrările de demolare s-au efectuat chiar ieri. "S-au făcut controale şi după ce s-a constatat că terenul pe care se afla această construcţie a fost expropriat, s-a trecut la demolarea lui. În prezent, această clădire nu mai există", a transmis purtătorul de cuvânt al primăriei, Oana Buzatu. Suprafaţa de teren pe care o ocupa firma Parc Auto, deţinută de omul de afaceri Walter Thellman, măsura 600 de metri pătraţi. Această suprafaţă se intersectează cu traseul prin care urmează să fie deviat pârul Murători, iar Consiliul Judeţean a decis ca, prin procedura de expropriere, să-l despăgubească pe Thellman cu suma de 10.000 de euro. Numai că omul este nemulţumit şi apreciază că terenul său ar valora mult mai mult. Ca atare, el a cerut o expertiză în instanţă, procedură care urma să se încheie în 31 mai.

"Primăria a venit să mă demoleze, deşi expertiza nu s-a încheiat încă. Nu pot să spun acum ce pot să fac mai departe, însă ce e sigur e faptul că mi-au demolat construcţia", a spus Thellman. Prefectura a transmis că după ce a primit informaţii de la Direcţia Apelor Someş Tisa cu privire la existenţa acestei construcţii provizorii a cerut Primăriei Cluj-Napoca şi Consiliului Judeţean Cluj să intervină şi să treacă la demolare. Prefectul Ghoerghe Vuşcan a transmis că expertul judiciar ar fi evaluat déjŕ construcţia respectivă, în prezenţa reprezentanţilor Aeroportului Cluj-Napoca şi ai Consiliuli Judeţean, şi că de abia ulterior s-a dispus demolarea. În prezent, firmele angajate de Direcţia Apelor Someş Tisa vor putea continua lucrarea de deviere a pârului Murători, pentru a elibera zona destinată amplasării sistemului de ghidare a avioanelor, ce va fi conectat la noua pistă a Aeroportului. Directorul Aeroportului, David Ciceo, a transmis că pista va deveni operabilă din 15 octombrie .

Etichete
Comenteaza