Bagă 1,2 milioane în asfaltarea străzii, după care o transformă în pietonală

Bagă 1,2 milioane în asfaltarea străzii, după care o transformă în pietonală
Vor să transforme strada Baba Novac în pietonală, dar bagă sute de mii de lei în asfaltare. Vorbim despre primarul Emil Boc, care repară şi asfaltează strada Baba Novac, înainte să o închidă şi să o transforme în pietonală.

"Baba Novac e o stradă foarte importantă, care va intra în zona pietonală. Este strada care leagă Brătianu, prin Eroilor, de Prefectură. Este în asfaltare şi va deveni o bijuterie a Clujului, care va fi redată în perspectivă spaţiului pietonal ca atare", spunea în urmă cu două săptămâni Boc, la Realitatea TV Cluj. Acum pe stradă se fac asfaltări, locurile de parcare au fost delimitate şi urmează să fie marcate, iar pe carosabilul închis circulaţiei roiesc câţiva muncitori. "Terminăm acum de asfaltat primul strat şi mai punem unul", spune unul dintre ei.

Întrebat când va fi transformată în pietonală şi de ce e strada asfaltată în aceste condţii - în tot oraşul nu există pietonale asfaltate - Boc spune că aceasta va fi pietonală "într-o etapă viitoare".

Modernizarea străzii Baba Novac a fost decisă în august anul trecut şi e executată de asociaţia Diferit - Kiat Group.


Strada va fi modernizată pe o suprafaţă totală de 5.700 metri pătraţi, dintre care 3.400 mp suprafaţă carosabilă şi 2.300 mp parcări şi trotuare. Lucrările costă peste 1,26 milioane de euro.

 

Etichete
Comenteaza