Banii acum, folosința peste zece ani. Transformarea unei clădiri a Poștei în școală se amână

Banii acum, folosința peste zece ani. Transformarea unei clădiri a Poștei în școală se amână
Condiții speciale pentru achiziția, de către Primărie, a unei clădiri pentru o școală din Mănăștur.

La ședința de marți a Consiliului Local a venit și o reprezentantă a părinților de la școala gimnazială Iuliu Hațieganu, din Mănăștur. Smaranda Oniga, la rândul său cadru didactic, dar la UMF, a cerut soluții pentru rezolvarea problemei spațiului de la școală, întrucât copiii învață în schimburi, iar cei mai ghinioniști își încheie cursurile la 19:20. "Este o situație extrem de neplăcută pentru părinți și obositoare pentru elevi", a subliniat Smaranda Oniga.

Problema școlii din Mănăștur a mai fost adusă în atenția Consiliului Local de către părinți. Anul trecut, Primăria a promis că va cumpăra un corp de clădire pentru a se putea amenaja noi săli de clasă. Emil Boc a explicat, în fața consilierilor locali, cum stau lucrurile.

"Am făcut demersuri să cumpărăm clădirea Poștei Române din zona complexului Flora și avem banii prevăzuți în buget pentru această achiziție. Condițiile puse de cei de la Poștă sunt însă inacceptabile. Ei vor să le dăm banii acum și să aibă dreptul să utilizeze ei două treimi din clădire încă zece ani. Nu o putem cumpăra în condițiile acestea, noi vrem să intrăm mâine. Ei au pe două treimi din spațiu aparatură aș înțeleg că au nevoie de șase luni să le mute, dar nu de zece ani. Conducerea de la Cluj are acest mandat pnetru 2017 din partea Consiliului de Administrație de la București. Poate mandatul pentru anul viitor va fi modificat. Noi vom reveni anul viitor cu o ofertă la prețul pieței și, chiar dacă bugetul local va fi mai mic, vom păstra banii pentru a cumpăra imobilul", a spus primarul.

Pentru "Iuliu Hațieganu" mai sunt două posibile scenarii, discutate la nivelul municipalității. O soluție este aceea de a se construi un nou corp de clădire pe spațiul unde acum există o parcare, în interiorul proprietății. "Arhitecții dacă ne spun că putem edifica ceva acolo, vom lua acest lucru în considerare", a subliniat viceprimarul Dan Tarcea. O alta a fost discutată cu conducerea Inspectoratului Școlar Județean: ca o parte dintre clase să învețe în imobile care aparțin unor alte școli din cartierul Mănăștur.

 

Comenteaza