Biciclete electrice și trafic adaptativ. Ce le-a cerut Emil Boc oficialilor europeni care au venit la Cluj

Biciclete electrice și trafic adaptativ. Ce le-a cerut Emil Boc oficialilor europeni care au venit la Cluj
Primarul Emil Boc le-a arătat oficialilor Comisiei de Dezvoltare Regională din Parlamentul European ce ambiții are Clujul.

La Cluj a avut loc, timp de două zile, vizita delegației Comisiei de Dezvoltare Regională din Parlamentul European. Au fost prezenți membri din Germania, Olanda, Portugalia și Austria. De asemenea, s-a aflat la Cluj Corina Crețu, comisar european pentru politica regională, dar și reprezentanți ai guvernului.

În fața oficialilor europeni, Emil Boc a vorbit despre proiectele pe fonduri comunitare ale Clujului. "Delegația europeană a apreciat diversitatea proiectelor implementate la Cluj. Totodată, oficialii europeni au apreciat angajamentul pe care municipiul Cluj-Napoca l-a luat în domeniul mobilității urbane sustenabile prin proiectele realizate, dar și prin cele pe care le avem în lucru pentru exercițiul de programare actual", a scris, joi seara, pe Facebook, Emil Boc.

Clujul are rezervate 45 de milioane de euro în actualul exercițiu financiar al Uniunii Europene, dar primarul vrea mai mult decât dublu. "Doar pe această dimensiune de mobilitate, Primăria Cluj-Napoca pregătește până în 2023 proiecte în valoare de aproximativ 100 de milioane de euro. Este vorba despre proiecte precum: achiziția de noi mijloace de transport în comun (troleibuze, tramvaie, autouze electrice etc.), dezvoltarea de noi zone pietonale în municipiu - pietonalizarea străzii M. Kogălniceanu, modernizarea Pieței Lucian Blaga și a străzii Napoca, extinderea rețelei de piste de biciclete, dezvoltarea sistemului de bike-sharing (ClujBike 2), inclusiv cu biciclete electrice, sistem integrat de management al traficului - trafic adaptativ ș.a.", a mai arătat Boc.

Delegația europeană a participat în perioada 18-20 septembrie 2017 la o serie de evenimente la Cluj-Napoca, alături de membri ai Parlamentului European, funcționari de nivel înalt din cadrul Comisiei Europene, Parlamentului European și reprezentanți ai autorităților și instituțiilor guvernamentale și locale, ai mediului de business și societății civile. De asemenea, programul delegației a cuprins vizite la centre de cercetare, obiective turistice și la variate proiecte realizate cu fonduri europene în municipiu.

 

Comenteaza