Boc: ”Sunt un susținător al abordărilor descentralizate. Nu trebuie să îi pedepsești pe clujeni pentru că unii în altă parte nu sunt responsabili”

Boc: ”Sunt un susținător al abordărilor descentralizate. Nu trebuie să îi pedepsești pe clujeni pentru că unii în altă parte nu sunt responsabili”

Primarul Emil Boc a declarat la ZIUA LIVE că este de dorit în perioada următoare o abordare regională în ceea ce privește măsurile de relaxare și aceasta în funcție de numărul de cazuri de coronavirus care se înregistrează într-o regiune sau alta a țării.

Întrebat dacă nu ar fi posibilă o redeschidere mai rapidă a restaurantellor la Cluj, dat fiind că numărul de îmbolnăviri în județ este în scădere continuă și sunt și zile în care nu se înregistrează niciun caz nou, primarul a spus:

”Eu sunt un susținător total al abordărilor descentralizate. Nu trebuie să îi pedepsești pe clujeni pentru că unii în altă parte nu sunt responsabili și nu respectă regulile elementare în bătălia aceasta împotriva Covid 19.

Deocamdată Comitetul Națiional pentru Situații de Urgență nu a abordat dimensiunea regională decât din pespectiva carantinării, deci acolo unde e mai rău. Dar acum trebuie să facă mutația radicală și invers și să spună, acolo unde există responsabilitate, există și libertate mai mare. Cred că din această perspectivă Clujul se încadrează cu brio pentru că per ansamblul, fără să ne considerăm perfecți, gradul de responsabilitate este foarte ridicat la Cluj.

Sper ca CNSU să aibă curajul de a avea această abordare descentralizată, regională, responsabilizată, pentru că va contribui mai mult decât setul de măsuri obligatorii la nivel național fără niciun fel de departajare. Cred că se va ajunge acolo, nu este departe acest moment. Până atunci însă eu îi îndemn pe clujeni să fie cel puțin la fel de responsabili ca și până acum. Dar decizia este la nivel național. Dacă se va face acest pas eu susțin cu toate convingerea.

Cu aceste reguli minimale de protecție putem merge mai departe, am fost primii care am redeschis creșele, am organizat piețe volante, nu am închis niciodată parcurile. Toate evenimentele care s-au organizat la Cluj în această perioadă au fost impecabile, fără fisură”.

Comenteaza