Buni parteneri! Federaţia SHARE are datorii mari la primărie. A intrat în PENALITĂŢI

Buni parteneri! Federaţia SHARE are datorii mari la primărie. A intrat în PENALITĂŢI
Au luat bani de la primărie pentru Untold, dar le este mai greu cu returnatul acestora.

Federaţia SHARE a primit 400.000 de euro de la primărie, anul trecut, pentru organizarea festivalului Untold. Acum, e rândul federaţiei să plătească bani municipalităţii. Este vorba despre impozitul de 2% pe biletele vândute online, care trebuia achitat până la 1 septembrie. Suma totală este de peste 427.000 de lei, din care doar o mică parte a ajuns în bugetul oraşului.

„La nivelul Direcției de Impozite și Taxe din cadrul Primăriei Cluj-Napoca au fost declarate 55.356 de bilete vândute online de către organizatorul festivalului Untold. Impozitul pe spectacole datorat către bugetul local al Municipiului Cluj-Napoca a fost de 427.079,27 lei din care, în 12.10.2015, era achitată suma de 25.176.13 lei", a răspuns biroul mass-media al primăriei la solicitarea ZIUA de CLUJ. Reprezentanţii municipalităţii spun că, de la 1 septembrie, se percep penalităţi de întârziere pentru suma datorată de Federaţia SHARE.

„Federaţia SHARE nu este scutită de penalităţi pentru întârzierile de plată şi încearcă să achite impozitul aferent integral, cât de repede posibil", a spus Vlad Pop, preşedintele Federaţiei SHARE.

Aşa cum ZIUA de CLUJ a scris, festivalul a devenit o investiţie privată, iar ediţia din 2016 va fi organizată de societatea Untold SRL, aparţinând lui Sorin Gadola şi Bogdan Buta. Întrebat dacă, prin „privatizarea" festivalului, acesta s-ar putea muta în alt oraş, primarul nu a avut un răspuns: „Vreau să studiez această problemă, trebuie să ne uităm în acte. Şi noi avem un cuvânt de spus, ca parte din Federaţia SHARE, care participă în continuare la Untold. Eu îl susţin în continuare. Sunt convins că nu va pleca din Cluj, e clar că nu are condiţii mai bune decât aici, unde este un stadion mare şi o sală polivalentă. De anul viitor, va primi finanţare ca oricare alt festival important al Clujului", a spus Emil Boc, la Realitatea FM.

Primarul a făcut o paralelă cu tragedia de la Colectiv pentru a justifica gardurile de la Untold, care s-au întins până la jumătatea Parcului Central. „Oameni buni, avem nevoie de o jumătate din Parcul Mare pentru siguranţă. Sunt 50.000, 60.000 de oameni pe seară, nu poţi să îi ţii înghesuiţi într-un ţarc. Trebuie să aibă spaţiu de manifestare, spaţiu de ieşire, de evacuare, în caz că Doamne fereşte este nevoie. Nu am avut, pentru că a funcţionat impecabil, dar am avut toate criteriile de siguranţă şi avizul de la incendii dat, că altfel nu puteam", a explicat edilul şef al Clujului.

Untold 2016 va avea loc în perioada 4-7 august. Până acum, s-au vândut deja online 15.000 de abonamente, din care doar o mică parte către clujeni.

 

Comenteaza