Ce se mai aude de centrul cultural, sportiv și de agrement din Florești, gândit pentru zona fostului poligon militar

Ce se mai aude de centrul cultural, sportiv și de agrement din Florești, gândit pentru zona fostului poligon militar

Primarul din Florești anunța, încă din 2017, că vrea să tranforme poligonul militar de 8,8 ha preluat de la Ministerul Apărării (MApN) într-un centru cultural, sportiv și de agrement. Luni, 12 august, a venit cu precizări legate de această investiție. 

"Ca tot s-a realizat o sinteză referitoare la fostul poligon de pe strada Tăuțiului, iată o serie de aspecte interesante. Imobilul nr. 2350 Florești (Carte Funciară 34691) a fost transmis integral din domeniul public al statului și administrarea MApN în domeniul public al comunei Florești, prin hotărârea de guvern nr. 734/ 05.10.2016. 

Imobilul se utilizează în scopul înființării unor spații de recreere, locuri de joacă și spații pentru activități sportive în termen de cinci ani de la preluarea sa de către Unitatea Administrativ Teritorială (UAT) Florești, respectiv de la data procesului verbal de predare primire, 22 noiembrie 2016.

Pe imobilul respectiv, care nicăieri nu figurează înscrisă ca fiind zonă verde, se desfășoară ample lucrări de realizare a scopului stabilit prin hotărârea de guvern nr. 734/ 2016. Investițiile în imobil sunt împărțite în trei sectoare, dinspre strada Tăuțiului: Parc de joacă – Casa de Cultură – Parc sportiv și de agrement.

Se are în vedere și realizarea unui bazin de înot între S1 și S2. Pentru întreaga zonă studiată există un plan urbanistic zonal, aprobat prin hotărârea Consiliului Local nr. HCL 52/26 aprilie 2018", transmite edilul Horia Șulea. 

Parcul de joacă – finanțare de la bugetul local, proiect tehnic realizat, este în curs de desfășurare procedura publică de achiziție privind execuția, care se va finaliza în cursul acestei luni. 

Casa de Cultură – finanțare de la Compania Națională de Investiții (CNI) și de la bugetul local. Studiul de fezabilitate a fost acceptat de CNI în vederea demarării procedurilor privind achiziția publică a proiectului tehnic aferent investiției, respectiv a achiziției publice privind execuția. Aceeași procedură va avea loc și la Comisia tehnică din cadrul Ministerului Dezvoltării.

Casa de Cultură Florești (Sală Multifuncțională) va avea regim de înălțime demisol parțial, parțial și două etaje. Vor fi două corpuri de clădire, dintre care una Sală Polivalentă/ Casa de Cultură, plus corp auxiliar, alei pietonale, alei auto, parcări, zone verzi generoase. Parcela aferentă are 15.306 mp, din care aria construită va fi de 2.858 mp, iar din restul suprafeței (6.000 mp) vor fi spații verzi.

Parc sportiv și de agrement (41.732 mp) – finanțare de la bugetul local. S-a emis autorizația de construire nr. 441/27.07.2018, în baza certificatului de urbanism nr. 310/ 23.04.2018 privind lucrări de construire amenajare Parc Agrement / Sport Florești (pistă role, terenuri sport, zonă de fitness, pistă biciclete, contrucții/ pavilioane, alei promenade, teren paintball, adventure park, bazine apa decor, parc- gazon, flori, alei, trotuare, pistă de biciclete urbană).

"În prezent pe suprafața menționată, aceasta fiind în proprietatea UAT Florești, având în vedere diligențele manifestate pentru o cât mai eficientă administrare a banului public, respectiv realizarea de economii la buget, au loc lucrări de amenajare a terenului, aducere la cota zero, inclusiv dar nu exclusiv, depozitarea gratuită și controlată a unor cantități de pământ", mai spune Șulea. 

Comenteaza