Ceartă pe transparență. Boc: ”Sunt consternat”

Ceartă pe transparență. Boc: ”Sunt consternat”
Primarul Emil Boc și consilierul local Dan Morar au avut o discuție în contradictoriu vineri, pe tema transparenței.

Discuție aprinsă în finalul ședinței Consiliului Local, de vineri, între consilierul local Dan Morar, PSD, și primarul Emil Boc. Morar s-a plâns că opiniile sale din Comisia pentru urbanism, amenajarea teritoriului și protecția mediului a Consiliului Local. "Ceea ce spun eu în comisie se audă în oraș. Cineva din Primărie are linie directă cu urbaniștii", s-a plâns Morar.

Reacția primarului Emil Boc a fost vehementă. "Sunt consternat că ceea ce spuneți. Vă este jenă de ce vorbiți acolo? Ceea ce faceți acolo este în slujba cetățeanului. Dacă afirmațiile dumneavoastră depășesc limitele legale, trebuie să vă asumați. Nu am auzit așa ceva ca în secolul 21. Nu putem elimina transparența și să punem totul la secret", a afirmat Boc.

Morar a contraatacat, spunând că discuțiile Comisiei Tehnice de Urbanism și Amenajare a Teritoriului (CTATU) nu sunt publice. CTATU este condusă de Emil Boc. "Sunt publice discuțiile din CTATU. Orice dorește poate veni să înregistreze, vin jurnaliști și înregistrează. Și noi avem înregistrările noastre și le arhivăm, dar nu le mai transcriem pentru că sunt ședințe de opt ore sau mai mult", a declarat primarul.

 

Etichete
Comenteaza