CJ Cluj şi ministerul Muncii cer bani de la UE pentru şomerii de la Nokia, cu proiecte identice

CJ Cluj şi ministerul Muncii cer bani de la UE pentru şomerii de la Nokia, cu proiecte identice
Consiliul Judeţean din Cluj va depune un proiect de finanţare pe bani europeni pentru viitorii şomeri de la fabrica de telefoane mobile Nokia din Jucu. Acelaşi lucru îl întreprinde deja şi ministerul Muncii, pe aceeaşi linie de finanţare, cu acelaşi obiect şi pentru aceleaşi persoane.

Proiectul va fi depus la Fondul european de ajustare la globalizare, unde sunt disponibile în total peste 500 de milioane de euro anual, bani care ar urma să ajute salariaţii din UE care rămân pe drumuri după ce fabricile se relochează în afara Uniunii.

Proiectul a fost iniţiat de consilierii judeţeni Mihaela Rozor, Ioan Bota, Dan Canta, Traian Cuc, Valentin Cuibus, Teodor Pop-Puşcaş şi Liviu Medrea, toţi de la PSD, şi urmăreşte încheierea unui parteneriat între instituţie şi Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Cluj, în vederea recalificării profesionale a angajaţilor disponibilizaţi de la fabrica Nokia.


Amintim, şi ministerul Muncii va depune un proiect identic. „Eu ştiu că niciodată nu sunt aprobate două proiecte pentru acelaşi grup şţintă, deci aprobăm degeaba acest proiect", a spus astăzi consilierul Steluţa Racolţa, în şedinţa deliberativului. „Ne facem datoria şi cu atât mai bine dacă şi ministerul face acelaşi lucru. Măcar unul dintre proiecte să aibă câştig de cauză", a replicat iniţiatorul proiectului, Mihaela Rozor.

 

Etichete
Comenteaza