Clădirea Nokia, ambalată frumos pentru cumpărători

Clădirea Nokia, ambalată frumos pentru cumpărători
Una dintre cele mai importante companii din domeniul real estate, de pe plan internaţional, CBRE, a fost angajată de reprezentanţii Nokia să se ocupe de strategia de vânzare a clădirii din Jucu.

După ce au anunţat că vor închide unitatea de producţie de la Jucu, finlandezii de la Nokia sunt pregătiţi să vândă clădirea pe care o lasă în urmă.

În acest sens, a fost cooptată compania internaţională CBRE care a elaborat o serie de pliante de prezentare care să atragă potenţialii clienţi. "Au fost elaborate pliante, care prezintă foarte frumos judeţul Cluj, potenţialul de investiţii al zonei, reţelele de infrastructură, tot ceea ce poate veni în avantajul celor care ar fi interesaţi să cumpere această clădire", a comentat directorul Tetarom, Viorel Găvrea - administratorul parcului industrial din Jucu. Atât reprezentanţii Consiliului Judeţean Cluj, cât şi directorul Tetarom, sunt de părere că Nokia nu va întâmpina dificultăţi în ceea ce priveşte vânzarea clădirii din parcul de la Jucu.

Cu toate acestea, până în prezent nu a fost anunţat, oficial, nici un cumpărător. S-au făcut doar speculaţii cu privire la dorinţa unor companii de a prelua spaţiul Nokia (Terapia fiind unul dintre numele vehiculate), însă nici o propunere nu s-a concretizat până în prezent. Clădirea măsoară 36.000 de metri pătraţi şi implică hala de producţie, cantina, o sală de sport, o saună, la care se adaugă şi un teren de fotbal, plus zona de parcări. Găvrea a afirmat că nu este abilitat să spună cu cât intenţioenază Nokia să-şi vândă clădirea, dar că cel mai probabil, se încearcă obţinerea unui preţ cât mai aporpiat de valoarea investiţiei realizate în urmă cu trei ani de către compania finlandeză. Conform datelor prezentate în mass-media la vreema respectivă, Nokia investea circa 700 de euro pe metru pătrat construit (la o clădire de 35.000 de metri pătraţi), la care s-ar adăuga şi costurile pentru anexe.

Planul Nokia este de a vinde clădirea din Jucu până la finele lunii martie, dat fiind faptul că intenţionează să se retragă defintiv din România la începutul lunii aprilie. "Decamdată, Nokia mai are la Jucu 300 de oameni, dintre angajaţi şi din staff. Planul este să se retragă complet din aprilie, 2012", a explicat Viorel Găvrea. În cazul în care până la acel moment, clădirea Nokia nu se vinde, Tetarom va avea sarcina să se ocupe de întreţinerea acestui spaţiu.    

Etichete
Comenteaza