Construcţii Napoca, la un pas de a câştiga şi drumul către noua rampă de gunoi

Construcţii Napoca, la un pas de a câştiga şi drumul către noua rampă de gunoi
Societatea care construieşte şi noua pistă a aeroportului a depus cea mai mică ofertă de preţ pentru construcţia drumului ce va uni centura Vâlcele - Apahida de noua rampă la gunoi.

 Dintre firmele care se bat pentru contractul de lucrări la drumul de acces de la centrul de deşeuri, Construcţii Napoca a depus cea mai mică ofertă financiară, astfel că are cele mai mari şanse de a câştiga. Această firmă - condusă de oamenii de afaceri Ştefan Dimitriu şi Ioan Bene - a lucrat şi la noua pistă a AeroportuluiInternaţional Cluj-Napoca. Mai mult, după ce firma Confort a ieşit din contractul ce vizează construcţia depozitului, a reuşit să se lipească şi de acestă lucrare.

Societatea Construcţii Napoca vine cu cea mai mică ofertă financiară în cursa pentru obţinerea contractului evaluat la circa 2,5 milioane de lei, pentru construcţia celor 330 de metri de drum, care vor lega centura Vâlcele - Apahida de centrul de depozitare a deşeurilor. Concret, Napoca a propus aproximativ 1,8 milioane de lei pentru această lucrare, care ar urma să se finalizeze în maxim un an de zile. În mod firesc, având în vedere că acest argument este utilizat de structurile de stat în procedura de achiziţii publice, cel mai probabil Napoca va câştiga şi acest contract.

Trebui spus că această societate a obţinut şi lucrările la noua pistă de aterizare decolare a Aeroportului. Preţul iniţial, licitat pentru aceast proiect al pistei, a crescut pe parcursul lucrării cu peste 20%. Tot societatea Construcţii Napoca a reuşit să intre în consorţiul de firme care se ocupă de execuţia centrului de depozitare a deşeurilor. După ce liderul acestui consorţiu, firma Confort, a intrat în insolvenţă, Consiliul Judeţean a decis - fără a mai relua procedura de licitaţie - că va continua lucrarea cu firma Atzvanger SPA, care a fost parte din acest consorţiu în momentul licitaţiei. Societatea Napoca a fost cooptată ulterior în acestă lucrare, chiar dacă nu a participat la nici o licitaţie. Justificarea reprezentanţilor acestei companii se lega de o relaţie de subcontractare, avută cu firma Atzvanger.

Pentru lucrările de la drumul care se va rupe din centură, pentru a asigura legătura cu centrul de deşeuri, celelalte firme care concureză cu Napoca, au oferit preţuri mult mai mari: SC Diferit SRL - 2.307.207 lei fără TVA, SC Reif Infra SRL - 2.470.036 lei fără TVA, SC Antrepriza de Reparaţii şi Lucrări ARL Cluj SA - 1.985.363 lei fără TVA, SC Nord Conforest SA - 2.086.415 lei fără TVA, SC Viarom Construct SA - 2.589.165 lei fără TVA, Regia Autonomă a Drumurilor Judeţene Cluj - 2.425.671 lei fără TVA. 7

 

Comenteaza