Cruce pe Alianța Vestului. Ce spune primarul Clujului

Cruce pe Alianța Vestului. Ce spune primarul Clujului

Primarul Emil Boc a spus că Alianța Vestului și-a atins obiectivul. Inițiativa pornită în 2018 nu mai are sens să continuie, așa cum a arătat și edilul Timișoarei, Dominic Fritz.

“Și-a atins obiectivele pentru care a fost constituită: electrificarea liniei de tren Cluj – Episcopia Bihor, Autostrada Transilvania, trenul metropolitan, spital regional. Niciun alt primar din formula inițială nu mai este în funcție, înțeleg că cei nou veniți nu îi mai văd rostul. Putem colabora în continuare sub altă formă", a declarat Boc, la ZIUA LIVE. 

În 8 decembrie 2018, primarii Nicolae Robu (Timişoara), Emil Boc (Cluj-Napoca), Gheorghe Falcă (Arad) şi Ilie Bolojan (Oradea) au semnat, la Timişoara, documentele de înfiinţare a Alianţei Vestului, iniţiativa prin care se doreşte în special atragerea de fonduri europene pentru dezvoltarea economică a zonei de vest a ţării.

Iniţial, acţiunea celor patru primari a fost numită Patrulatera Vestului, însă având în vedere interesul mare pentru proiect arătat de alte administraţii publice locale din această parte de ţară, odată cu semnarea acestui document, numele asocierii s-a schimbat din Patrulaterala Vestului în Alianţa Vestului (AVE), pentru a se evidenţia caracterul ei deschis.

Etichete
Comenteaza