David Ciceo, în program de management aeroportuar la Montreal

David Ciceo, în program de management aeroportuar la Montreal
Directorul general al Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca (AICN), David Ciceo, a participat la reuniunea Comitetului Director al programului de pregătire managerială şi acreditare a profesioniştilor din domeniul aviaţiei civile de la Montreal.

"La 4 iunie 2012, a avut loc la Montreal reuniunea Comitetului Director al Programului Airport Management Professional Accreditation Programme (AMPAP). Întâlnirea a fost prezidată de Raymond Benjamin, secretar general al Organizaţiei Internaţionale a Aviaţiei Civile, şi de Angela Gittens, director general al Airports Council International. La discuţii a fost invitat să participe şi David Ciceo, director general al Aeroportului International Cluj-Napoca, în calitate de reprezentant al membrilor din aeroporturile cu un trafic de până la 10 milioane de pasageri. Programul de pregătire managerială şi acreditare a profesioniştilor din domeniul aviaţiei civile este cel mai important proiect global de dezvoltare profesională din industria aeroportuară şi singurul program care se desfăşoară sub egida Organizaţiei Internaţionale a Aviaţiei Civile. Până în prezent, programul a ajuns să pregătească manageri pentru aviaţia civilă din 86 de ţări ale lumii", se arată într-un comunicat al AICN.

În cadrul reuniunii Comitetului Director au fost stabilite principalele obiective ale strategiei de dezvoltare pe termen scurt şi mediu. "Ideea fundamentală de la care s-a pornit a fost aceea că domeniul aviaţiei civile a devenit treptat extrem de complex, iar ocuparea unei poziţii de conducere pe un aeroport necesită deopotrivă cunoştinţe temeinice ce ţin de siguranţa traficului, de securitatea aeroportuară, de logistică, de negocierea şi întreţinerea unui dialog permanent cu companiile aeriene, de comunicare cu principalii acţionari ai unui aeroport. Prin măsurile întreprinse până acum, programul a reuşit să contribuie efectiv la atingerea obiectivelor propuse, motiv pentru care reacţiile beneficiarilor - absolvenţi şi anagajatorii acestora sunt extrem de favorabile. Pentru menţinerea acestui trend pozitiv, s-a stabilit ca în următorii ani să fie acordată atenţie adaptării constante a structurii programului şi a cursurilor oferite, astfel încât acestea să ţină pasul cu cele mai noi tendinţe din domeniul aviaţiei civile, să se continue extinderea programului la nivel mondial şi să fie încurajată participarea absolvenţilor la schimbul de experienţă şi perfecţionarea profesională prin crearea unei comunităţi de practică în aviaţie", se arată în documentul citat.

(D.E.)

 

 

Comenteaza