Directorul aeroportului a devenit doctor în ştiinţe

Directorul aeroportului a devenit doctor în ştiinţe
Directorul Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj (AIAIC), David Ciceo, a devenit ieri, oficial, doctor în ştiinţe al Universităţii Tehnice Cluj-Napoca (UTCN). El şi-a susţinut lucrarea de doctorat în aula Facultăţii de Mecanică. Teza cu titlu „Studii şi cercetări privind managementul aeroportuar în perspectiva liberalizării traficului aerian”, a fost coordonată de profesorul Ioan Abrudan.

Comisia de evaluare a lăudat prestaţia directorului aeroportului, oferindu-i titlul de doctor. Din comisie au făcut parte preşedintele Daniela Popescu, membrii Ioan Abrudan, Mircea Boşcoianu, Sorin Zaharia, Laura Bacali. Ciceo a explicat că prin proiectul lucrării sale a încercat să identifice tendinţele şi dezvoltările manifestate în sistemul de transport aerian, care au un impact direct asupra aeroporturilor şi activităţilor acestora. „Aeroporturile reprezintă o parte esenţială a sistemului de transport aerian de vreme ce facilitează transferul între modul de transport terestru şi cel aerian. Mai ales pe fundalul proceselor de liberalizare a traficului aerian, aeroporturile şi-au consolidat treptat poziţia şi au ajuns să fie percepute drept actori strategici ai sistemului de transport aerian. În plus, aeroporturile reprezintă la ora actuală parteneri esenţiali în susţinerea eforturilor de dezvoltare a regiunilor pe care le deservesc ca urmare a conexiunilor cu lumea exterioară pe care le oferă, locurilor de muncă pe care le generează şi facilitării de relaţii de afaceri", se arată în referatul tezei de doctorat.

Ciceo este director al aeroportului clujean încă din 1995. Obiectivele pe care şi le-a propus în cadrul proiectului său de doctorat implică o evaluare a resurselor AIAIC; identificarea principalilor actori care pot influenţa activitatea unui aeroport, de o manieră mai generală, a celui din Cluj, în mod specific; stabilirea, pe baza recomandărilor pe care le fac organizaţiile cu atribuţii în domeniu, a unui pachet coerent de indicatori de performanţă pentru evaluarea activităţii aeroportului clujean; conturarea elementelor de specificitate a funcţiilor activităţilor de management atunci când sunt aplicate asupra domeniului aeroportuar; îmbunătăţirea calităţii serviciilor în zona de control de securitate a pasagerilor şi bagajelor lor de mână de dinainte de îmbarcare, care, în condiţiile create după construcţia unui nou terminal de plecări, Cluj rămâne punctul cel mai aglomerat în cursul pasagerilor prin aeroport, precum şi explicarea poziţiei aeroporturilor în sistemul de transport aerian actual; analiza constrângerilor care operează asupra unui aeroport în scopul înţelegerii particularităţii managementului aeroportuar".

 

Comenteaza