Emil Boc se teme ca oraşul să nu piardă 30 de milioane de euro în urma măsurilor fiscale ale Guvernului

Emil Boc se teme ca oraşul să nu piardă 30 de milioane de euro în urma măsurilor fiscale ale Guvernului
Primarul Clujului a cerut Executivului să ia măsuri compensatorii astfel încât să nu scadă veniturile care revin oraşului.

Primarii marilor municipii din România spun că scăderea cotei unice de la 16% la 10% ar putea duce, în lipsa unor măsuri compensatorii, la scăderea banilor care se întorc la oraşe, şi implicit, a investiţiilor.

Această părere este împărtăşită şi de primarul Clujului, Emil Boc.

"In principiu, aceasta este o masura buna, de reducere a poverii fiscale, nu acest lucru il comentez si il contest. Doar cerem, toti primarii din Romania, si in special primarii din municipii, ca in urma acestei modificari fiscale sa nu pierdem aproximativ o treime din veniturile pentru investitii ale oraselor noastre. In Cluj avem un buget general de investitii de circa 90 milioane de euro, ar insemna o pierdere de circa 30 milioane de euro. De unde rezulta aceasta diferenta? Astazi cota unica este de 16%. Din acest impozit pe venit, 41,7% din cat se aduna din municipiu revine orasului nostru. Cota defalcata din impozitul pe venit care revine orasului nostru. Daca cota scade de la 16% la 10%, evident ca sunt mai putini bani si 41,7% este din mai putini bani. Asta inseamna o pierdere de aproximativ 30% din veniturile noastre. Ceea ce am cerut toti primarii, am cerut solutii compensatorii, in primul rand majorarea acestei cote la 70% cat sa compenseze deficitul de venituri pe care l-am avea", a declarat Emil Boc pentru hotnews.ro.

Comenteaza