Garajele de cartier rezistă la Cluj. Primăria prelungeşte abonamentele, clujenii fac bani frumoşi din vânzare sau închiriere

Garajele de cartier rezistă la Cluj. Primăria prelungeşte abonamentele, clujenii fac bani frumoşi din vânzare sau închiriere
De mai bine de 10 ani se vorbeşte despre demolarea garajelor de cartier în Cluj-Napoca. Însă acest lucru nu se va întâmpla prea curând, Primăria tocmai ce a anunţat prelungirea abonamentelor.

"Reamintim faptul că termenul de plată a abonamentelor și contractelor pentru parcările, garajele şi copertinelor construite din fonduri private, pe bază de autorizaţie de construire, este 16 octombrie 2017, conform art. 2.3 din HCL nr. 316/2015.

Recomandăm pe această cale titularilor parcărilor, garajelor şi copertinelor în cauză să-și prelungească abonamentele/contractele şi să achite contravaloarea acestora până la data amintită", se arată într-un comunicat remis presei. 

Deşi majoritatea clujenilor susţin demolarea garajelor de cartier, unii proprietari profită de situaţie şi fac bani frumoşi din vânzarea sau închirierea acestora. Site-urile de profil sunt pline de astfel de anunţuri.

Un garaj de beton de 16,5 mp se vinde cu 2.850 de euro în Piaţa Mărăşti, un alt garaj de tablă tot în cartierul Mărăşti costă 2.100 de euro (negociabil), iar în Mănăştur şi Zorilor preţurile ajung chiar şi la 4.000 de euro. Pentru închirierea garajelor, doritorii trebuie să scoată din buzunar 50-60 de euro. Alţii le folosesc pe post de cămară sau de afumătoare. 

Cea mai recentă promisiune făcută de municipalitate privind garajele de cartier a fost făcută în luna iunie a acestui an, atunci când a fost anunţat proiectul primului parking modular din Cluj, în cartierul Gheorgheni. 

Comenteaza