Moisin riscă să intre în conflict de interese. „Vreau să fiu extrem de prudent"

Moisin riscă să intre în conflict de interese. „Vreau să fiu extrem de prudent
Radu Moisin, devenit de luni seara membru al casei de avocatură Nistorescu, Şomlea şi Asociaţii (NSA), recunoaşte că este într-o situaţie delicată.

Ca membru în Consiliul Local Cluj-Napoca, Moisin va trebui să voteze proiecte în care sunt implicaţi clienţi ai NSA. Din informaţiile noastre, societatea de avocatură reprezintă inclusiv o serie de dezvoltatori imobiliari, aflaţi în proces cu Primăria. În plus, reprezintă SC Cartierul Tineretului SA şi persoana privată Paszkany Arpad Zoltan; aşa cum se ştie, Cartierul Tineretului este un proiect eşuat al Primăriei, care încearcă acum în instanţă să recupereze terenul de 203 hectare cu care a intrat în asocierea cu Real Polus Estate în 2006.

„Nu am studiat foarte atent ai cui avocaţi sunt cei de la NSA. Oricum, în tot ce e legat de Cartierul Tineretului eu nu o să mai particip la vot, preventiv. Au sute de clienţi. Ideea este în felul următor: eu am cerut lista cu clienţii lor şi după ce vine ordinea de zi de la Consiliul Local o confrunt cu lista de clienţi şi unde apar eu mă abţin de la vot. Pe de altă parte, chiar dacă va deranja că eu nu particip la vot pe mai multe proiecte, trebuie respectată legea. Până la urmă, eu sunt avocat-colaborator pe anumite cauze. Nu mă ocup de tot ce au în portofoliu şi nici nu sunt partener în firmă, ca să deţin părţi sociale la societatea de avocatură. Dar eu vreau să fiu extrem de prudent în zona asta şi ca să se elimine orice fel de speculaţie, la tot ce e legat de clienţi NSA mă abţin de la vot", a spus Radu Moisin, pentru ZIUA de CLUJ.

Întrebat referitor la ambiţiile sale politice, fostul primar interimar a spus că nu a luat o decizie şi că vrea să se concentreze la proiectele profesionale. „Nu ştiu dacă voi candida la ceva în 2016", a spus Moisin.

 

Comenteaza