„Musai-Muszáj” cere executarea silită a Primăriei Cluj în cazul plăcuțelor multilingve FOTO

„Musai-Muszáj” cere executarea silită a Primăriei Cluj în cazul plăcuțelor multilingve FOTO

Membrii mişcării „Musai-Muszáj” au organizat un flashmob în centrul Clujului, în semn de protest față de refuzul municipalității de a monta cele 12 plăcuțe multilingve la intrările în oraş.

La evenimentul desfășurat în Piața Unirii, la ora 17.00, au participat circa 20 de persoane.

"Cazul plăcuţelor multilingve din păcate nu s-a terminat la Cluj. Cauza noastră se pierde între mâinile administratorilor români şi maghiari ai oraşului. Să împingem înainte cauza drepturilor lingvistice! O facem chiar în ziua mondială a limbii materne şi cu ocazia primei aniversări a câştigării procesului plăcuţelor!", se arăta în apelul organizatorilor către clujeni pe rețelele de socializare.

Participanții la protest au lăsat în parcarea Primăriei o bicicletă dotată cu o plăcuţă multilingvă "Cluj-Napoca Kolozsvár-Klausenburg", "pentru a le aminti funcţionarilor publici români şi maghiari că respectarea drepturilor lingvistice şi a deciziilor tribunalului nu este opţională. Bicicleta va rămâne parcată în curtea Primăriei până toate plăcuţele multilingve vor fi amplasate".

De asemenea, membrii mişcării „Musai-Muszáj" au anunțat că au cerut astăzi executarea silită a Primăriei Cluj-Napoca, pentru nerespectarea deciziei judecătorești de amplasare a celor 12 plăcuțe multilingve.

Primarul Clujului declara marți că acțiunea celor de la „Musai-Muszáj" nu este decât "o mica furtună într-un pahar cu apă".

"Este o mica furtună într-un pahar cu apă.După cum puteţi observa, cele mai importante intrări în municipiu, cu cea mai mare vizibilizate şi impact concret au aceste plăcuţe multilingve amplasate. Dacă vă uitaţi la Floreşti, cea mai aglomerată rută din România, are aceste plăcuţe. La fel şi cea dinspre aeroport. La fel la Baciu sau pe Calea Turzii. Mai sunt aici de reglementat câteva probleme şi mă refer aici la intrarea dinspre Chinteni şi la cea dinspre Gheorgheni - Borhanci. Se vor reglementa în perioada următoare. Au fost câteva probleme tehnice care sunt în curs de soluţionare şi vor fi amplate şi aceste plăcuţe", a declarat Emil Boc în cadrul matinalului Realitatea FM Cluj.

Comenteaza