Nouă cursă aeriană internaţională de pe Aeroportul Cluj. Pasagerii vor avea conexiuni către New York şi Chicago

Nouă cursă aeriană internaţională de pe Aeroportul Cluj. Pasagerii vor avea conexiuni către New York şi Chicago
Conducerea Aeroportului Internaţional Cluj şi cea a companiei aeriene LOT au prezentat marţi detalii legate de introducerea unei noi rute de pe aeroportul clujean.

LOT Polish Airlines va începe să opereze din 30 martie curse între Cluj-Napoca şi Varşovia, cu o frecvenţă de patru zboruri pe săptămână.

În zilele de luni şi sâmbătă cursele către capitala Poloniei vor decola la ora 13:50, în timp ce în zilele de miercuri şi vineri plecarea de pe aeroportul clujean se va face de la ora 17:25.

Reprezentanţii companiei poloneze au declarat că, în funcţie de numărul de călători pe care îl vor avea, frecvenţa curselor ar putea fi crescută, astfel încât să fie operat câte un zbor zilnic.

Conducerea LOT a mai informat că zborurile între Varşovia şi Cluj vor fi operate de aeronave moderne Bombardier şi vor avea mai multe clase de servicii: LOT business class, LOT premium economy class şi LOT ecomony class. Zborul către Varşovia durează mai puţin de două ore, a informat purtătorul de cuvânt LOT Polish Airlines, Adrian Kubicki.

"Noua rută spre Varşovia va asigura în premieră o legătură aeriană cu capitala Poloniei, dar şi accesul pasagerilor noştri la o serie de conexiuni cu oraşe importante din Europa şi America de Nord", a declarat directorul aeroportului Cluj, David Ciceo.

Din Varşovia, pasagerii clujeni au posibilitatea să aleagă destinaţii precum Londra, Toronto, New York sau Chicago. Pentru pasagerii care îşi încep călătoria la Cluj, dar pleacă mai departe din Varşovia spre America de Nord, timpul total de călătorie este de 14 ore, incluzând transferul rapid de pe aeroportul Chopin din capitala Poloniei, mai afirmă Adrian Kubicki, purtătorul de cuvânt LOT. Reprezentanţii firmei poloneze au mai declarat că timpul de transfer spre Londra, de exemplu, este de numai 35 de minute.

Compania poloneză mai informează că toate zborurile pe distanţe lungi ale LOT sunt operate cu una dintre cele mai moderne aeronave, Boeing 787 Dreamliner. Biletele pentru noua cursă Cluj-Napoca - Varşovia sunt deja disponibile pe pagina de internet a companiei aeriene poloneze, lot.com.

Preţurile se situează între 100 şi peste 300 de euro la economy class şi ajung către 400 de euro la business class.

Directorul aeroportului clujean, David Ciceo, a vorbit şi de perspectivele de dezvoltare a traficului aerian pe aeroportul „Avram Iancu". „În 2015 am avut 1.485.652 pasageri, în creştere cu 26 % faţă de anul anterior, iar pentru 2016 estimăm că vom avea din nou, inclusiv cu sprijinul companiei LOT, o creştere de 21% a numărului de pasageri şi vom atinge numărul de 1.800.000 de pasageri", a declarat David Ciceo. Tinţa conducerii aeroportului pentru anul 2017 este de a atinge numărul record de 2.000.000 de pasageri.

La conferinţa de presă organizată marţi la aeroportul internaţional Cluj au participat şi Jakub Malecki, directorul general pentru România şi Republica Moldova al LOT Polish Airlines şi Marius Mânzat, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, for în subordinea căruia se află aeroportul.

 

 


Comenteaza