Proiect cu bază sportivă inclusă pe Onisifor Ghibu. Costă 40 de milioane de euro

Proiect cu bază sportivă inclusă pe Onisifor Ghibu. Costă 40 de milioane de euro

Un proiect imobiliar cu investitori belgieni urmează să fie ridicat pe locul unei platforme industriale.

Consilierii locali vor avea în mapă miercuri (şi) un proiect imobiliar belgian, care solicită aprobarea planului urbanistic zonal (PUZ) pentru un proiect localizat pe strada Onisifor Ghibu, fosta platformă Argos. Este vorba despre o clădire de apartamente şi una de birouri, ambele de şase etaje, o bază sportivă cu bazin de înot, sală de fitness, de gimnastică (pe jumătate din teritoriul fostei baze Record) şi reabilitarea unei clădiri de patrimoniu industrial. Dezvoltator este Argo Development, o societate cu capital belgian. Ansamblul se va numi Record Park. Suma pusă la bătaie este de 40 de milioane de euro.

Primăria a pus o condiţie importantă pentru eliberarea PUZ, care se adresează atât proiectului belgian, cât şi celui francez învecinat (AICI): realizarea unui sens giratoriu la intersecţia străzilor Scorţarilor, Onisifor Ghibu şi Gheorghe Lazăr, anterior autorizării lucrărilor de construire pe parcele.

Circulaţiile se vor face din strada Onisifor Ghibu pentru ansamblul de birouri şi apartamente, respectiv din strada Scorţarilor pentru baza sportivă. Investitorii au cumpărat special casa de pe Scorţarilor numărul 10 pentru a face încă o ieşire.

Terenul are 17.000 mp. Clădirile noi vor avea trei etaje de subsol, parter şi şase etaje; vor exista 230 de apartamente, birourile vor avea 12.000 mp, iar 1.000 mp au fost gândiţi ca spaţiu de retail. Clădirea veche, cu valoare de patrimoniu industrial, păstrată şi integrată în noua structură urbană, poate fi utilizată, conform PUZ, drept centru de cercetare, inovare, tehnologic, de industrii creative, alimentaţie publică.

„Este un proiect de restructurare a spaţiilor industriale care nu mai funcţionează. O parte se dezvoltă pe terenul fostelor fabrici Argos şi Jolidon, care şi-au relocat producţia şi au vândut terenul, iar altă parte, pe jumătate din baza sportivă Record, care nu mai funcţionează de mai mult de 10 ani.

Baza este împărţită în două; a fost proprietatea fabricii, iar când aceasta s-a despărţit, a fost împărţită şi baza. Investitorii belgieni au reuşit să cumpere numai jumătate din ea. Baza sportivă se va repune în funcţiune, va avea inclusiv bazin de înot, sală de fitness, de gimnastică. Acest proiect este un mix de apartamente şi birouri, dar are şi această bază sportivă.

Va mai pune în valoare şi o clădire industrială pentru funcţiuni creative şi productive, pentru a se mula pe strategia oraşului, aceea de a găsi spaţii unde se îmbină mai multe sectoare. Opţiunea noastră a fost pentru tehnologie avansată şi artă", a spus Eugen Pănescu, partener fondator al firmei de arhitectură Planwerk.

Acesta a dezvăluit că investitorii vor amenaja zona ca un spaţiu deschis. Vor realiza o promenadă pe malul canalului Morii, mai multe podeţe care vor face legătura cu complexul de birouri The Office, iar circulaţia nu va fi îngrădită. Record Park va avea 226 de locuri de parcare, în cele două garaje subterane. Proiectul mai prevede amenajarea unui restaurant şi a unei grădiniţe.

Comenteaza