Rus a reacţionat rapid la atacul împotriva Companiei de Autostrăzi

Rus a reacţionat rapid la atacul împotriva Companiei de Autostrăzi
Ministrul Transporturilor, clujeanul Ioan Rus, a dat joi un răspuns comunităţii Peundemerg.ro, care critica Compania de Autostrăzi.

Forumiştii grupaţi pe site-ul respectiv i-au trimis o scrisoare deschisă lui Rus în care criticau activitatea Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România CNADNR), readusă recent în subordinea Ministerului Transporturilor.

Comunitatea Peundemerg.ro reproşa companiei „ritmul lent de derulare a procedurilor de achiziţie publică din ultimii ani, care a avut un impact negativ asupra absorbţiei de fonduri europene" şi dădea, printre altele, exemple de pe unele tronsoane ale Autostrăzii Transilvania.

Pentru lotul Suplacu de Barcău-Borş au fost depuse numai trei oferte, astfel că nu se înţelege întârzierea de patru luni (până în prezent), pentru desemnarea câştigătorilor. În cazul loturilor de pe Câmpia Turzii - Târgu-Mureş ar fi existat posibilitatea reală a unei absorbţii integrale pe POS-T 2007-2013, având în vedere timpul de execuţie de 12 luni, cu condiţia semnării urgente a contractelor, din păcate, în momentul de faţă această oportunitate pare pierdută", susţineau forumiştii Peundemerg.ro.

Ministrul Ioan Rus a răspuns că propunerile făcute de comunitatea Peundemerg.ro se vor afla în atenţia sa. „În scrisoarea deschisă pe care mi-ați trimis-o, ați punctat câteva dintre problemele cu care CNADNR se confruntă în momentul de față, iar ideile și soluțiile pe care dumneavoastră le-ați creionat vor fi în atenția mea și a colegilor mei", a declarat Rus.

Rus a lăudat bunele intenţii şi profesionalismul, de care au dat dovadă forumiştii şi a afirmat că îl bucură „existenţa și implicarea unei comunități serioase, documentate și cu un interes sincer în dezvoltarea infrastructurii rutiere în România".

Ideile care se concretizează în urma dialogului pe care îl avem cu dumneavoastră și cu alți reprezentanți ai societății civile, chiar dacă uneori este în contradictoriu, ne ajută să luăm cele mai bune hotărâri. Și chiar dacă acesta este unul din momentele în care poate suntem în contradictoriu, trebuie să subliniez că în luarea unei decizii, trebuie ascultate cât mai multe voci, cât mai multe păreri.

Dovada schimbului de idei dintre minister și societatea civilă este inclusiv seria de dezbateri organizate cu ocazia consultărilor cu privire la Master Plan, consultari în cadrul cărora o mare parte din propunerile înaintate au fost analizate și asimilate", a afirmat ministrul Transporturilor, în răspunsul dat comunităţii Peundemerg.ro.

 

 

 

 

 

 

 

Comenteaza