Tişe îl ameninţă cu demiterea pe Ciceo. Directorul aeroportului solicită în continuare revocarea hotărârii CJ Cluj

Tişe îl ameninţă cu demiterea pe Ciceo. Directorul aeroportului solicită în continuare revocarea hotărârii CJ Cluj
Disputa de la aeroportul Cluj a ajuns în punctul în care Alin Tişe, şeful instituţiei care este proprietarul aerogării clujene, l-a atenţionat pe directorul David Ciceo, că ar putea demara procedura de demitere din funcţie a acestuia.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Alin Tişe, a adresat vineri o somaţie publică către directorul aeroportului Cluj, David Ciceo, în care îi cere acestuia să nu mai facă "afirmaţii publice halucinante".

"Afirmațiile publice halucinante făcute în spațiul public de către directorul aeroportului, Ciceo David, respectiv - că dacă nu rămâne el director există un pericol real să cadă avioane, că poate avea loc o tragedie mai mare decât în cazul Colectiv, că este posibil ca din data de 17 octombrie 2017 să nu mai zboare nici un avion din Cluj - sunt inadmisibile.

Aceste afirmații iresponsabile, făcute cu scopul de a crea presiune asupra Consiliului Județean și pentru a stârni panica în rândul populației sunt false, nepermise și se situează în afara legii.

Hotărârile Consiliului Județean sunt legale și obligatorii pentru directorul aeroportului până când o instanță de judecată le-ar califica drept ilegale!

În calitate de președinte al Consiliului Județean - proprietar al aeroportului - Îl Somez Public pe directorul aeroportului, Ciceo David, să înceteze orice declarație menită să creeze panică în rândul populației și să producă pagube aeroportului și județului Cluj.

În cazul în care aceste declarații iresponsabile vor continua, voi demara, în regim de urgență, procedura legală de destituire", a transmis Alin Tişe.

Directorul aeroportului Cluj, David Ciceo, a făcut joi, la Realitatea FM Cluj, mai multe afirmaţii despre ce consecinţe ar avea hotărârea luată de CJ Cluj săptămâna trecută.

„Prin nelegalitatea acestei hotărâri, se pune real în pericol siguranţa şi securitatea, întrucât începând cu data de 17 octombrie întreaga conducere executivă a aeroportului internaţional Cluj nu mai există. Este un fapt deosebit de grav, a creat o îngrijorare deosebită pe plan internaţional în rândul companiilor aeriene, în rândul angajaţilor. Datorită acestei hotărâri nelegale, deja este pusă în pericol siguranţa aviaţiei şi securitatea aviaţiei, întrucât s-a tulburat foarte mult activitatea angajaţilor, nu numai activitatea angajaţilor, dar şi cei din perimetru, care sunt aproximativ 2000. (...) Este prevăzut în această hotărâre ca în data de 17 octombrie , CA să preia activitatea executivă, la această dată, ora 00:00, aeroportul nu mai are conducere calificată conform cu Regulamentul european 139. Acest regulament, care dacă intră în contradicţie cu orice lege românească, are prioritate acest regulament, stabileşte în mod imperativ competenţele şi calificările necesare astfel încât siguranţa şi securitatea să nu fie pusă în pericol. În cazul în care rămâne în vigoare această hotărâre este posibil ca din data de 17 octombrie, ora 00:00 să nu mai zboare niciun avion pe Cluj. Nu ne dorim asta şi ne dorim ca activităţile să se desfăşoare în siguranţă. Pentru că nu există o conducere executivă calificată conform competenţelor", a spus David Ciceo, la Realitatea FM Cluj.

David Ciceo a afirmat în aceeaşi emisiune că solicită în continuare revocarea parţială a acestei hotărâri şi că nu are nimic împotrivă faţă de numirea unui nou consiliu de administraţie sau faţă de scoaterea postului său la concurs. Directorul aeroportului a cerut să se revoce articolul referitor la preluarea conducerii executive a aeroportului de către Consiliul de Administraţie începând cu 17 octombrie şi să rămână actuala conducere excutivă până la finalizarea concursului pentru un nou director.

"Mandatul actualului director se încheie odată cu finalizarea concursului de numire a unui nou director general, şi nu odată cu încheierea mandatului actualului CA al aeroportului, aşa cum susţine CJ Cluj. Ca şi manager responsabil cu securitatea pe aeroport, nu am voie să-mi deleg integral aceste atribuţii nici când sunt plecat în concediu", a mai declarat David Ciceo

 

Comenteaza