Tramvaiele circulă de luni în Iris

Tramvaiele circulă de luni în Iris
Clujenii din cartierul Iris pot în sfârşit să circule cu tramvaiul: primarul Emil Boc anunţă azi că lucrările se încheie mâine iar tramvaiul circulă de luni.

"Lucrările la linia de tramvai vor fi încheiate mâine", spune Boc. "Vor fi trei zile de probe, iar de luni circulă tramvaiele".Modernizarea liniei de tramvai este unul dintre cele mai scumpe proiecte cu finanţare europeană din Cluj: lucrările de reabilitare a ambelor tronsoane de tramvai din Cluj-Napoca ar urma să coste aproximativ 130 de milioane de lei plus taxa pe valoarea adăugată (TVA). Valoarea lucrărilor pe tronsonul I este de aproximativ 76 de milioane de lei cu TVA, iar restul sumei va fi plătită de primărie asocierii Swietelsky Baugesellschaft mbH - Astalrom - Euroconstruct - Transferoviar Grup, pentru lucrările de pe tronsonul II.

Reabilitarea în cifre

În total, după ce vor fi încheiate lucrările şi pe tronsonul II, ar urma să fie reabilitaţi peste 24 de kilometri de cale de rulare, dar lucrările prevăd şi refacerea a 2.000 de metri pătraţi de carosabil, refacerea a 26.000 de metri pătraţi de strat de uzură, construirea a 12 peroane de refugiu pentru pietoni şi amenajarea a 3.600 mp spaţiu verde.

 

Etichete
Comenteaza