Un centru de zi din Cluj-Napoca, reabilitat pe bani europeni

Un centru de zi din Cluj-Napoca, reabilitat pe bani europeni
Centrul de zi "Ţara minunilor" din Cluj-Napoca va fi reabilitat pe bani europeni pentru mai puţin de jumătate din suma estimată de Primărie înainte de licitaţie.

Primăria Cluj-Napoca se află în faza de a semna contractul pe fonduri europene pentru reablitarea şi extinderea centrului multifuncţional "Ţara Minunilor", evaluat la 2,8 milioane de lei fără TVA dar adjudecat la mai puţin de jumătate din valoare, 1,3 milioane lei fără TVA.

Firma câştigătoare, Cecconi SRL, nu este cea care a oferit cel mai mic preţ - trei alte firme din totalul de 15 au oferit sume mai mici. Contractul va fi semnat la începutul săptămânii vitoare.

"Transparenţa e dovedită", spune primarul Emil Boc, "pentru că 15 firme participă iar câştigul pentru banul public e că de la 2,8 s-a adjudecat la 1,3, continuând şirul economiilor pe care le facem pe fonduri europene".

Termenul de finalizare a lucrărilor e de 18 luni. De ce preţul de adjudecare e mai mic decât jumătate din suma estimată? "Ceea ce cred eu e că firmele merg cu profit minim acum; înainte aveau profit de 20%, acum e de 1-5%".

Şeful biroului de achiziţii publice al Primăriei, Lucia Lupea, explică de ce diferenţa între suma estimată şi cea adjudecată e atât de mare: "proiectantul poate prevedea ca manopera să fie 9 lei, dar executantul poate veni cu manoperă minimă, la 4,9 lei. La materialele de construcţie poate baza de date nu e actualizată la iulie 2013, ci la decembrie 2012, de când poate s-au modificat preţurile. Sau poate au discount-uri", explică ea.

Etichete
Comenteaza