Veşti bune. Drumul naţional de pe raza comunei Baciu va fi reasfaltat

Veşti bune. Drumul naţional de pe raza comunei Baciu va fi reasfaltat

Luni, 27 aprilie, au început lucrările de decopertare a Drumul Național (DN) nr. 1F, în comuna Baciu (strada Transilvaniei), în vederea reasfaltării acestuia.

În prima fază se va realiza decopertarea de la km 6 (zona fabricii Napolact) până la km 16 (intrarea pe autostradă la Nădășelu). Dată fiind această situație, se vor institui restricții temporare de circulatie, traficul auto urmând a fi dirijat de către angajații firmei care asigură reparația acestui tronson.

Pentru a nu îngreuna și mai mult traficul pe raza localității Baciu, semafoarele vor fi scoase din funcțiune în perioada acestor reparații. "Vă rugăm să circulați cu prudență sporită în următoarea perioadă!", transmite municipalitatea băceană.

Comuna Baciu numără peste 10.000 de locuitori, iar numeroase persoane fac naveta zilnic în Cluj-Napoca pentru serviciu sau şcoală, astfel că traficul auto pe str. Transilvaniei este "bară la bară" în orele de vârf. În ultimele luni, circulaţia a fost îngreunată şi de traficul greu care coboară de pe Autostrada Transilvania, la Nădăşelu, pentru a o lua spre județele Bistriţa-Năsăud, Maramureş sau Suceava. 

De curând a fost dat în funcţiune primul semafor inteligent (în zona Napolact), dintre cele cinci care vor forma unda verde în localitate, iar odată cu finalizarea reasfaltării drumului național traficul auto se va putea efectua în condiţii optime. 

Între proiectele administraţiei comunei se află şi realizarea unui drum expres, denumit "centura Baciu", ar urma să aibă 4,9 km, cu câte două benzi pe sens şi ar face legătura dintre Cluj-Napoca (zona Tetarom 1), prin Baciu, cu nodul rutier de la Nădăşel, unde Autostrada Transilvania se întâlneşte cu DN Cluj - Zalău.

Etichete
Comenteaza