Plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului a aprobat, marţi, cu 238 de voturi "pentru" şi un vot "împotrivă", validarea noilor membri ai Consiliului de Administraţie al TVR, votul fiind secret cu bile.
Şeful Poliţiei Române, Petre Tobă, a fost convocat pentru audiere la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) în cazul neexcutării mandatului de încarcerare a lui Adrian Năstase, care a încercat să se sinucidă când poliţiştii au vrut să-l ridice de la domiciliu.
Senatorul PSD Toni Greblă a declarat, astăzi, că Adrian Năstase nu mai poate ocupa funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional al PSD de la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare, menţionând că acesta şi-a pierdut şi calitatea de parlamentar, dar rămâne membru al PSD.
Ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, a declarat, astăzi, că lucrările la proba de limba română din cadrul evaluării naţionale sunt corectate în baza baremului deja stabilit, deşi unul dintre subiecte a fost "ambiguu" şi a generat controverse.
Jurnalistul Radu Călin Cristea, realizatoarea TV Cristina Ţopescu, jurnalistul Luca Niculescu şi vedeta de televiziune Mihaela Rădulescu s-au numărat printre personalităţile decorate luni de regele Mihai, informează biroul de presă de la palatul Elisabeta.
Ministrul Apărării, Corneliu Dobriţoiu, a declarat că a înfiinţat, la nivelul ministerului, o comisie care va analiza fiecare caz de înaintare în grad a ofiţerilor superiori din cele 2.767 făcute în perioada 2010-2012, precizând că nu toate au fost făcute în mod oneros.
Ambulanţa a mers la locuinţa lui Adrian Năstase din strada Zambaccian la solicitarea conducerii MAI, ca sprijin medical, iar la plecarea spre spital, fostul premier avea plăgile pansate şi linie intravenoasă, acestea fiind acoperite, la cererea familiei, informează Serviciul de Ambulanţă.
Instanţa nu poate dispune încarcerarea lui Adrian Năstase fără a avea la bază o expertiză medico-legală, pentru că niciun judecător nu poate să treacă peste actul medical, a declarat avocatul Ion Cazacu, precizând că în cazul cererii IGPR nu ştie ce ar putea să dispună Tribunalul Bucureşti.
Deputaţii au adoptat un proiect de lege care prevede că procesele-verbale de constatare a contravenţiei pentru conducătorii auto care circulă fără rovinietă trebuie aduse la cunoştinţa acestora în cel mult 30 de zile, perioadă în care nu mai pot fi sancţionaţi pentru aceeaşi faptă.