TIFF 2013, radiografiat în publicaţii celebre din străinătate

TIFF 2013, radiografiat în publicaţii celebre din străinătate
Ediţia din 2013 a festivalului internaţional de film Transilvania (TIFF) a fost radiografiată în publicaţii de specialitate de prestigiu, arată reprezentanţii organizatorilor.

Un articol apărut în prestigioasa revistă Screen International prezintă câştigătorii ediţiei încheiate recent şi vorbeşte despre proiectul "Buftea de Cluj", respectiv de susţinerea autorităţilor pentru festival, arată reprezentanţii organizatorilor, într-un comunicat de presă.

„Autoritățile clujene și primarul Emil Boc au rămas susținători fideli ai festivalului. Tot ei sunt și prima autoritate locală din România care a susținut financiar digitalizarea unui cinematograf - Cinema Victoria. Mai mult, orașul - cel de-al doilea ca mărime din România, după București - va deveni un centru al producției audiovizuale prin dezvoltarea Centrului Regional pentru Industrii Creative (cunoscut drept „Buftea de Cluj" - n.t.) cu finanțare prin fondurile de dezvoltare europene", arată Martin Blaney într-un articol apărut în publicaţia amintită.

De asemenea Jay Weissberg, critic de film al Variety, a avut o declaraţie apreciativă la adresa festivalului. TIFF a fost catalogat ca unul dintre cele 100 de festivaluri de film "esenţiale" din lume, de site-ul Raindance.org, conform comunicatului citat.

 

Etichete
Comenteaza