Cineastul ceh Jiří Menzel, onorat la TIFF, ieri, în cadrul a două evenimente speciale

Cineastul ceh Jiří Menzel, onorat la TIFF, ieri, în cadrul a două evenimente speciale
Cineastul ceh Jiří Menzel, care va primi, azi, premiul pentru întreaga carieră la TIFF, a vizitat, ieri, expoziţia "Filmele lui Jiří Menzel în afişul ceh" de la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca şi a asistat la o proiecţie specială a filmului său "Sătucul meu drag/ Vesničko má středisková".

La cele două evenimente care preced premierea cineastului, sâmbătă seară, au participat ambasadorul Republicii Cehe la Bucureşti, Jiří Šitler, directorul Centrului Ceh din Capitală, Rene Kubasek, şi preşedintele Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), Tudor Giurgiu.

Cineastul ceh a fost punctual la primul eveniment care i-a fost dedicat la TIFF şi a studiat cu atenţie afişele filmelor sale, înainte de momentul discursurilor oficiale.

"Suntem bucuroşi că a fost invitat la acest festival Jiri Menzel, care nu numai că este unul dintre exponenţii culturii cehe în lume, dar este şi un prieten al nostru", a declarat ambasadorul Republicii Cehe în România.

Cu umorul său sec şi concis, Mezel a ţinut să precizeze de la început că afişele filmelor sale sunt un domeniu care nu a ţinut de voinţa sa.

Citeşte mai multe AICI.

Etichete
Comenteaza