Comedy Cluj, start la râsete

Comedy Cluj, start la râsete
Sala cinematografului Florin Piersic a devenit neîncăpătoare la deschiderea Comedy 2012. Organizatorii au fost nevoiţi să aducă încă 150 de scaune pe lângă cele 729 pe care le are sala.

A patra ediţie a Festivalului Internaţional Comedy Cluj a început ieri seară. La gala de deschidere care a avut loc la cinematograful Florin Piersic, cu începere de la ora 19:00, au participat câteva personalităţi: primarul Emil Boc, omul de afaceri Vasile Leordean, arhitectul Ionel Vitoc, Ucu Bodiceanu, referent la Casa Muncipală de cultură, Mircea Buteanu, managerul clubului Diesel, scriitori clujeni, actori de la Teatrul Naţional, membri ai echipelor filmelor care urmează să fie prezentate.

Spre mirarea multora dintre invitaţi, nu a fost aşternut un covor roşu la intrare. "Covorul roşu e în sufletul fiecărui spectator" a explicat unul dintre organizatori. La 15 minute după ora anunţată, directorul Comedy Cluj, Sorin Dan, a deschis oficial ce-a de-a patra ediţie a festivalului, cu un discurs în care şi-a exprimat dorinţa ca evenimentul va putea contribui la alegerea Clujului drept Capitală Culturală Europeană. "A patra ediţie consfinţeşte profilul de comedy-drama pe care festivalul nostru şi l-a asumat încă de anul trecut", a declarat Dan. El a anunţat că evenimentul va conţine 130 de filme din 35 de ţări, precum şi alte manifestări.

 

Iureş pentru Iureş

În premieră pentru Comedy Cluj, Marcel Iureş vine la festivalul în ipostaza de actor de teatru. Piesa „Absolut!", producţie a Teatrului ACT, în regia lui Alexandru Dabija, se va juca cu casa închisă duminică, a anunţat directorul festivalului. O altă noutate a ediţiei este parteneriatul cu asociaţia Little People. Spectatorii care vor să îi ajute pe copiii bolnavi de cancer sunt invitaţi să apeleze la fotografii festivalului şi să cumpere apoi imaginile, banii urmând să ajungă la cei care au nevoie.


Comedy îi mulţumeşte lui Tudor Giurgiu pentru Casa TIFF

O secţiune a Comedy Cluj este dedicată studenţilor. "Echipa festivalului este foarte tânără. Pe mine mă mai ţin numai ca să mai îmbunătăţesc media de vârstă", a glumit Sorin Dan. El a mai anunţat că organizatorii au pierdut o locaţie tradiţională a evenimentului, cinematograful Arta, dar au câştigat alta nouă , Casa TIFF.
"Am vrut să aduc mulţumirile mele Festivalului Internaţional de Film Transilvania şi directorului său, Tudor Giurgiu, pentru că au reuşit să facă primul centru privat de cultură din Cluj", a mai spus iniţiatorul Comedy Cluj.

 

Clujul, pol de cultură cu ajutorul oamenilor de afaceri

A urmat pe scenă primarul Emil Boc, care şi-a început prezentarea cu o glumă decoltată. "Conform unei definiţii, discursul trebuie să fie ca minijupul unei domnişoare: suficient de scurt ca să fie atrăgător, dar suficient de lung ca să acopere totul", a afirmat edilul. El şi-a exprimat speranţa ca oraşul să devină şi un centru al creaţiei de film, referindu-se la proiectul din Lomb. La final, primarul i-a lăudat pe organizatori, numindu-l pe Sorin Dan "un model pentru oamenii de afaceri, care, pe lângă acţiunile din business, s-a întors şi spre societate, dăruindu-i cultură".

 

Proiecţia de deschidere, premieră în România

Spectatorii au putut urmări aseară, în premieră în Romania, lungmetrajul „Oricum te iubesc/ Den skaldede frisor" ( Danemarca, 2012) regizat de Susanne Bier, avându-l în distribuţie în rolul principal pe actorul Pierce Brosnan. (Material preluat de pe PROVINCIANEWS.RO)

 

Comenteaza